Когато през 2019 година Европейската комисия прие окончателно Зелената сделка,

...
Когато през 2019 година Европейската комисия прие окончателно Зелената сделка,
Коментари Харесай

Транспортната услуга, за която скоро всички ще питат

Когато през 2019 година Европейската комисия одобри дефинитивно Зелената договорка, едва ли доста бизнеси в България са подозирали, че тя ще ги засегне директно в ежедневната им работа. Как? Най-общо казано - като следи дали фирмите в Европа съблюдават новозададените зелени цели.

Те включват нулеви излъчвания парникови газове към 2050 година, запазване на биологичното многообразие, определяне на кръгова стопанска система, унищожаване на замърсяването, както и повишение на индустриалната конкурентоспособност. Казано с други думи, на Европа й следва да " позеленее ".

Разбира се, за задачата е необходим инструмент, който да обезпечи нужния мониторинг върху дейностите на сдруженията и това е Директивата за отчитане на корпоративната резистентност (CSRD), която ще задължава в началото огромните, а на по-късен стадий евентуално и по-малките компании на Стария континент да регистрират своя принос към зелените политики. Очаква се в началото тя да засегне 50 000 компании в Европа, доста от които не влизаха в съществуващата досега регулация.

Изискванията са към този момент всички компании с повече от 250 души личен състав и над 40 милиона евро оборот или 20 милиона евро активи да разгласяват одитирани отчети за резистентност, които да следват новия европейски стандарт. Най-късно от 1 януари 2025 година всички компании, които попадат в новия обсег, ще би трябвало да стартират да оповестяват своите " зелени " действия. А упованията са от 2026-а обсегът да бъде още един път уголемен до по-голям брой дребни и междинни предприятия.

Зелените политики пътуват към България
 Снимка 588624
Източник:

С други думи, напълно скоро част от българския бизнес ще би трябвало да демонстрира, че способства за общоевропейското стабилно развиване. А Цветанка Фратева, съсобственик и шеф на, има бързо решение в тази посока - същински зелен превоз. " Предлагаме най-лесния и директен път за принос към зелената смяна ", споделя мениджърът. Тя разполага с флотилия от 28 електрически лекотоварни автомобила, които са подготвени да пренесат съвсем всеки тип стока - бързо, безшумно, икономично и в този случай най-важното - екологично.

Фратева чака поради типичния песимизъм на българите, множеството попадащи под новата регулация компании да работят в последния вероятен миг. " Много хора сега изчакват, с цел да видят дали в действителност ще бъдат въведени тези правила на национално ниво ", споделя мениджърът. В тази връзка тя чака вълна от дейности в последния вероятен миг, когато стане изцяло ясно, че условията няма да бъдат отменяни - и има решение за тези компании: " Нашият бизнес се появи точно по отношение на идните нови регулации. Ние желаеме да дадем бързо решение на всички компании, които имат потребност от зелен транспорт на артикули ".
 Greenpoint Logitics - зеленият транспортьор на България
Зеленият транспортьор на България

Компанията е единствената у нас с напълно електрическа флотилия от лекотоварни коли

Ако бизнесът ви не е в областта на услугите, то най-вероятно също бихте имали потребност от сходни услуги. На софийската улица " Ефрем Карамфилов " 7 в складово-производствената зона на кв. " Модерно предградие " стоят подредени зелените бусове на транспортната компания, които са подготвени да допринесат за зеления отпечатък на всеки бизнес.

Бизнес концепцията на Цветанка Фратева е елементарна, само че напълно скоро ще покаже какъв брой е работеща. Бизнес дамата желае да обезпечи на своите сътрудници това, от което ще имат потребност в идващите години - действителен принос към зелените цели на Европа, който да опишат в докладите си. А превозът самичък по себе си е един от най-замърсяващите околната среда действия. По публични данни на Европейски Съюз той употребява една трета от крайната сила на континента, създавана от петрол, което значи, че той е виновен за огромна част от излъчванията от парникови газове.

Зелена бусове в помощ на бизнеса
 Снимка 595103
Източник:

Не и бусовете на обаче, които освен се движат напълно с електричество, само че и се зареждат със зелен ток. " Ние споделяме самоуверено, че нашата сила за колите е в действителност зелена. Не единствено колите ни се зареждат тук, само че и съхраняваме силата, което за нас е огромно достижение ", споделя Цветанка, като има поради батерията за предпазване на сила, която сполучливо конфигурират неотдавна в базата. Така, слънчевите панели на покрива на постройката създават нужното електричество, което, в случай че остане неизползвано в даден миг, може да бъде към този момент съхранено за последващи потребности.

Освен за личната си база, компанията приготвя решение за произвеждане на сила и за своите сътрудници - слънчеви навеси. Представете си гараж без порти и стени, на чийто покрив са сложени фотоволтаични панели. Навесите ще побират до 4 автомобила, като превозвачът си резервира две от местата за енергийните потребности на своите коли. По този метод всеки хазаин на сходно оборудване ще разполага с безусловно безвъзмездна сила за личните си потребности.

Друг значим миг по повод запазване на околната среда са понижените равнища на звук. В Европа близо 100 милиона души са наранени от така наречен шумово замърсяване и това се дефинира също като проблем за жителите на Европейския съюз. В същото време всеки, който е срещал електромобил (или се е возил в градски тролей), знае какъв брой безшумно се движи той. Ето за какво Цветанка Фратева има вяра, че колите й могат да допринесат доста за подобряването на устойчивите индикатори както на обособените компании, по този начин и на страната.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР