Когато преди две години Люси е спасена от селски имот

...
Когато преди две години Люси е спасена от селски имот
Коментари Харесай

Австралия засажда дървесни коридори за коали

Когато преди две години Люси е избавена от селски парцел в Нов Южен Уелс, тя страда от хламидиоза - заболяване, необятно публикувано измежду коалите. Днес тя е един от щастливците, които населяват коридорите от дървета в австралийския щат, предопределени за избавяне на торбестите животни посредством опазване на бързо намаляващото им местообитание, оповестява Българска телеграфна агенция.

Огромните мрежи от растителност, засадени от локалната група за запазване на природата „ Бангалоу Коалас “ (Bangalow Koalas) в региона на Северните реки на щата, са избавителна линия за коалите и доста други типове като застрашеното от изгубване лъскаво черно какаду, торбестата летяща катерица, валаби, и посумите.

Дървесните коридори обезпечават безвредно прекосяване през все по-фрагментирания хабитат на коалите, като усилват генетичното многообразие и пазят животните от човешките закани.

„ Нашите коридори в действителност се пробват да ги отдалечат от хората, от колите, от кучетата “, споделя Линда Спароу, президент на „ Бангалоу Коалас “, и разяснява: „ Така те могат безвредно да се движат из природата и да не се постанова да се сблъскват с нас, хората “.

Коалите могат да изчезнат в дивата природа в Нов Южен Уелс до 2050 година, като някои от най-големите закани за тях са горските пожари и загубата на местообитания заради изсичането на дърветата и разчистването на земята за застрояване. Те към този момент са оповестени за застрашени в няколко щата.

Световният фонд за дивата природа оповестява за обезпокоително понижаване на популациите на коалите, като в Куинсланд те са намалели с 50%, а в Нов Южен Уелс - с 62% от 2001 година насам. Доклад на държавното управление от 2022 година демонстрира, че Австралия е изгубила повече бозайници от всеки различен континент.

Основана през 2019 година, „ Бангалоу Коалас “  е засадила над 336 000 дървета в 119 парцела, допринасяйки за опазването на коалите и стимулиране на локалната екосистема. Групата, която разчита на доброволци, има за цел до 2025 година да засади 500 000 дървета.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР