Когато правим основно почистване на дома или просто сме забелязали

...
Когато правим основно почистване на дома или просто сме забелязали
Коментари Харесай

6 лесни начина за почистване на хладилник

Когато вършим главно разчистване на дома или просто сме забелязали неприятна миризма от хладилника, е време да му обърнем внимание. Цялостното разчистване на ледник лишава много време и не всеки го обича, по тази причина пък сме ви приготвили няколко метода, с които може би ще заобичате тази работа вкъщи или най-малко няма да ви е толкоз досадна. Ето 6 метода за разчистване на хладилника.
1. Почистете го първо извън – нормално дръжката се пипа най-често, само че не пречи и цялата повърхнина да е изцапана с мазни петна или друго. А и върху повърхността също се събират бактерии. Ето за какво свалете магнитчетата и на първо време почистете хладилника с препарат и дезинфектант извън.
2. Преминете към вътрешността и храната в хладилника – обмислете какво има вътре и дали моментът е подобаващ за топене. Може би имате храни, които няма да устоят дълго време отвън хладилника. Махнете нетрайните храни и тогава се заемете с почистването от вътрешната страна.
3. Извадете всичко от хладилника – освен храната, а и рафтчетата и ваничките, тъй като и те се почистват. Размразете го, а след това почистете отделената вода и замърсяванията.
4. Почистване – време е за най-важната част. Използвайте препарат за разчистване на хладилници или дезинфектант, както и забрадка за разчистване. Хубаво е да минете на всички места с тях, даже и в най-малките кътчета, с цел да може да изчистите усърдно всичко. Имайки поради, че не го вършиме толкоз постоянно, би трябвало да се постараете.
5. Почистете рафтчетата – те поддържат питателните артикули подредени, само че по тях се събират доста замърсявания – както петна, по този начин и бактерии. Хубаво е да ги накиснете в гореща сапунена вода или най-малко да ги измиете с такава. След като изсъхнат, може да ги сложите назад и да видите по какъв начин блестят от непорочност. Вече можете умерено да наредите още веднъж питателните си артикули върху тях.
6. Подредете обособените храни – в хладилника би трябвало да има ред, освен тъй като по този начин е по-организиран, а и тъй като някои храни би трябвало да бъдат отделени от други. Определете къде ще държите месото, млечните артикули, плодовете и зеленчуците, бурканчета, в случай че имате такива. Така ще удължите периода на валидност на някои артикули и ще задържите други свежи и годни за ястие.
С тези лесни правила за разчистване ще имате добре ухаещ ледник, в който храната ще бъде свежа и ще си хапвате без терзания, че е нечиста. Редовно почиствайте хладилника и незадълбочено, тъй като въпреки всичко там съхранявате храната, която консумирате вие и цялото ви семейство. Не подценявайте грижата за него, той е значим.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР