Когато понякога ни се струва, че сме узнали всичко за

...
Когато понякога ни се струва, че сме узнали всичко за
Коментари Харесай

9 животни, които доказват, че подвиг могат да извършат не само хората

Когато от време на време ни се коства, че сме разбрали всичко за нашите по-малки събратя, те съумяват да ни удивят с действия, на които не всеки човек се може да се окаже кадърен. Бързаме да споделим с вас най-поразителните, трогателни и вдъхновяващи истории за животни, които са потвърдили, че всяко живо създание може да твори положително и да направи света ни още по-прекрасен.

 Делфини спасители

 Американецът Тод Ендрис бил едвам на 24 години, когато се сблъскал с действителна заплаха за живота си. Младежът навлязъл в намерено море със своя сърф, когато схванал, че го преследва акула. Отначало хищникът се опитал да захапе Тод за крайници, само че не съумял и отхапал част от дъската на сърфа, а младежът почнал да губи равновесие. Няколко минути той се опитвал да се задържи над повърхността и да отпъди свирепото животно, когато ненадейно пристигнала помощ. Цяло стадо делфини обкръжило младежа, пречейки на кръвожадната акула да доближи до него. Така Ендрис, съпроводен от делфините съумял да се добере до брега, където хората му оказали първа помощ.

Слонът  Нингнонг

 През 2004 година 8-годишната Ембер Мейсън почивала дружно със своите родители в Пукет, Тайланд. На локалния плаж момичето постоянно се качвала да се повози на гърба на младия слон, именуван Нингнонг. За благополучие Нингонг разхождал Ембер и в оня миг, когато на брега се стоварило разрушително цунами. Водата достигнала съвсем до раменете на слона, само че той без никаква суматоха продължавал да върви напред до тогава, до момента в който дружно с дребното дете на гърба си не се озовал на суха земя. Майката на Ембер и до момента си спомня за Нингног и споделя, че този слон се оказал по-силен от всякаква буря.

 Горилата Джъмбо

 През 1986 година в зоопарка на остров Джърси станал трагичен случай: 5-годишно момче паднало в клетката на горилите и изгубило схващане. Последствията можело да се окажат повече от печални, в случай че на помощ на момчето не се бил притекъл самецът на име Джъмбо. Джъбмо охранявал детето, като не допускал до него нападателните си събратя до тогава, до момента в който не се появили хора. Виждайки служащите от зоопарка и докторите, животните умерено се отдръпнали, позволявайки на хората да спасят детето.

 

Котката  Вини

 Съществуват подозрения, че котките не са от най-преданите домашни любимци. Но тази история вечно ще развенчае този мит. В една късна нощ Кейти Кислинг се събудила от мощните викове на любимката си Вини, която по всевъзможен метод се опитвала да разсъни своята господарка. Макар че Кейти чувствала невероятна уязвимост и световъртеж, тя въпреки всичко съумяла да звънне на телефонния номер за незабавни повиквания. Оказало се, че счупена водна помпа с бензинов мотор се била трансформирала в източник на гибелен газ, който през онази нощ можел да убие цялото семейство на Кислинг.

 Героичната Лулу

 Когато Джоан Олтсмен от Канада получил сърдечен припадък, в къщата при него били единствено кучето и домашното прасе Лулу, което Джоан била избавила от скотобойната. Разбирайки, че на стопанката и е нужна помощ, кучето почнало да лае, до момента в който Лулу, без да губи време, изтичала на пътя и стояла там, до момента в който край нея не спря инцидентно преминаващ автомобил. Мъжът решил да тръгне след прасето, което се държало по доста чудноват метод и видял Джоан, която към този момент била изпаднала в безсъзнание. Той извикал спешна помощ. А Лулу станала локална героиня и даже и връчили орден за смелост.

Козата  Мънди

 Веднъж, до момента в който си работел във фермата, австралиецът Ноел Озбърн паднал в яма за тор и си счупил няколко кости, поради което се оказал в положение да не може да помръдне въобще. Няколко дни той очаквал да бъде открит, а през цялото това време обичаната му козичка на име Мънди не го изоставила нито за момент самичък, като го топлела с тялото си и даже хранила стопани си със своето мляко.

 

 

 Говорещият папагал Уили

 Организацията „ Червен кръст ” наградила папагала Уили с почетен медал, за връчването на който пристигнали персонално кмета на града и губернатора на щата и за неговата история писали всички американски вестници. А историята била следната. Уили живеел в къщата на Меган Ховард, която работела като детегледачка. В оня ден в къщата на Меган било и 2-годишно момиченце, и до момента в който детето закусвало, бавачката излязла от кухнята. През това време момиченцето се задавало с храна, почнало да се задушава, а Уили, който бил в кухнята, почнал да крещи „ Мама! Дете! ” Чувайки вика на папагала, Меган изтичала в кухнята и избавила детето, като извадила храната от устата му. Но Меган не престанала да повтаря, че същинският воин е Уили.

Китайската  белуга

 Китайката Йенг Йан взела участие в надпреварата по задържане на дъха под вода, което се провеждало в аквариума Polad Land в град Харбин. Потапяйки се на дълбочина от 4 метра момичето почувствало, че поради разбиране на крайници не може да се издигне нагоре. Когато кислородът в дробовете почнал да свършва, дайверката била на път да изгуби схващане, само че се случило нещо ненадейно. „ Аз към този момент губих сили, когато почувствах, че някаква тайнствена мощ ме избутва нагоре ”, спомня си момичето. Оказало се, че това е самка белуга, която решила да се притече на помощ. Вероятно без нейната помощ историята можело да приключи плачевно – въпреки всичко феновете била сигурни, че всичко с Йенг Йан било наред и момичето можело дълго време да остане под водата.

 Конят Кери

 Тази история се случила в една шотландска плантация. Фиона Бойд се опитвала да помогне на заблудило се теле да се върне в стадото си, без да подозира, че майката на телето ще схване нейните дейности като експанзия и ще се опита да я нападне. Когато разярената крава почнала да нападна момичето, Фиона почнала да вика, без да разчита, че някой ще и се притече на помощ, тъй като тогава във фермата нямало други хора. Но за сметка на това там бил младият кон Кери, който стремглаво се притекъл на помощ на Фиона и задържал кравата, до момента в който момичето съумяло да избяга на безвредно разстояние.

Превод от съветски език за УЧИТЕЛИ БГ: Александър Василев

Инфо: www.adme.ru

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР