Когато отиваме на пазар, понякога се престараваме с покупките и

...
Когато отиваме на пазар, понякога се престараваме с покупките и
Коментари Харесай

8 съвета да оптимизирате подреждането на ХРАНАТА в хладилника си

Когато отиваме на пазар, от време на време се престараваме с покупките и взимаме повече храна, в сравнение с можем да консумираме през седмицата. Някои артикули остават забравени и се скапват, а нашите пари отиват напразно. Върху тази причина обаче може да оказва въздействие и подредбата на продуктите в хладилника. Днес ще ви дадем няколко съвета, които в случай че следвате, ще съумеете да се възползвате от всичката си храна, до момента в който е годна. Нека забележим:

Придържайте се към подреждането начело и в централната част
Защо хладилникът не е универсално място за опазване на храна?
Хладилникът е отлично откритие, само че има редица дефекти, които въздействат отрицателно върху запазването и усета на продуктите. Това са:...
Прочети повече
Препоръчваме ви да поставите храните с най-кратък период на валидност тъкмо в тази част, с цел да са пред погледа ви и да не ги забравите. Също по този начин, храните, които обмисляте да приготвяте за утрешния ден и прочие Подредете хладилника по този начин, че вие да знаете кое къде е сложено и да не забравяте дадени артикули.

Организирайте по хранене

Това може да се случи още преди да сте напазарували. Направете недодялан проект на това какви ястия ще приготвяте през идващите дни, закупете нужните артикули и подредете по този начин, че тези, които ще ви трябват за другия ден, да са най-отпред.

Научете се по какъв начин да съхранявате продуктите вярно

Има някои правила, които е добре да спазвате за другите артикули. Например някои типове плодове и зеленчуци е по-добре да се държат на стайна температура, а други, с цел да устоят по-дълго – в ледник. По този метод ще запазите и качествата им, и самите артикули за повече време без да се скапват.
Как да изгоним неприятната миризма от хладилника
Чудите се по какъв начин да се справите с неприятната миризма от хладилника? Ако той излъчва неприятна миризма, това управление ще ви помогне да я идентифи...
Прочети повече
Направете го по най-лесния за вас метод
    
И несъмнено, най-важното е на вас да ви е елементарно и комфортно. Подредете хладилника по метод, по който ще е хем подредено, хем ясно – чудесна помощ в този случай ще са ви транспарантните кутии, в които можете да измиете и нарежете разнообразни артикули, които ще са изолирани от другите и подготвени за консумация когато и да е. А също така получавате и допустимо най-хубавата класификация.

Съобразете се с навиците си

Например в случай че имате обичани плодове и зеленчуци, които постоянно хапвате, разумно е тях да разположите на първо време в хладилника, с цел да е елементарен и бърз достъпът до тях. Планирането и на ястията за готвене също ще ви помогне да подредите вярно хладилника си.

Групирайте сходни артикули дружно

Съхранявайте продуктите от една категория на едно място – да вземем за пример всички сосове да са в една част от хладилника, всички плодове – в друга и така нататък
Рискове, които крие мръсният ледник
Учените сигнализират, че хладилникът е най-голямото огнище на заболявания в целия апартамент. Самият факт, че имате ледник и фризер не е до...
Прочети повече
Ако сте несигурни, използвайте и фризера

Ако мислите, че даден артикул ще се скапе доста бързо – вашият другар, фризерът, е постоянно отсреща, с цел да запази тези артикули.

Дръжте билките свежи

За билките предлагаме да не ги запечатвате в кутии или увивате в пликчета, тях най-добре съхранявайте в чаша с вода или влажна хартиена забрадка. Поставете ги на открити лавици, а не ги затваряйте по шкафовете.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР