Kогато Омар бин Ладен се чувства депресиран, той гледа Unforgiven

...
Kогато Омар бин Ладен се чувства депресиран, той гледа Unforgiven
Коментари Харесай

Синът на Осама бин Ладен е… художник

Kогато Омар бин Ладен се усеща депресиран, той гледа Unforgiven – типичен американски уестърн филм за бандит, изигран от Клинт Истууд, който се отхвърля от спокойствието на фермерския живот за последно завръщане към насилието. През останалото време рисува пейзажи, най-вече пустинни подиуми край река Нил на лунна светлина или пък американския Запад с неговите мъртви дървета и черепи на добитък.



Четвъртият наследник и правоприемник на водача на Ал Кайда Осама бин Ладен е копие на татко си – наследил е необятния му нос и дълбоките тъмни очи. Любовта към изкуството обаче е наследил от майка си. „ Някои от фамилията на майка ми са доста артистични “, изяснява Омар в изявление за Vice през WhatsApp. „ Майка ми обича да рисува, както и една от сестрите ми. Чичо ми също беше доста добър художник. Така че потребността да рисувам тече в кръвта ми. ”



През последните 12 месеца той е нарисувал над 10 истински произведения, като всички са с присъщи живи цветове и плоски експресионистични линии. В една картина той пресъздава бодливите планини на Тора Бора, където татко му отиде да се скрие след 11 септември 2001 година Върховете са назъбени – като зъби на трион, и изобразени в кървавочервено. В друга обичана картина на Омар е изобразена пустинята Аризона, която се намира на към седем и половина хиляди благи от скривалището на татко му в планината.



 

Продължава на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР