Когато очаквате дете или като цяло в едно семейство се

...
Когато очаквате дете или като цяло в едно семейство се
Коментари Харесай

Учени разкриха на кого приличат повече децата - на майката или на бащата

Когато очаквате дете или като цяло в едно семейство се чака, то всички са доста любопитни на кой ще наподобява, по какъв начин ще наподобява и по този начин нататък. Да, всяко дете наследява гените на своите родители, само че истината е, че заема неща и от своите предшественици. Сигурно сте чували мнението, че момиченцето наподобява повече на татко си и момченцето – на майка си. Научно е потвърдено това изказване, а виновникът за това са хромозомите. 

Момчетата взимат Х-хромозома от майката, то девойките наследяват по една и от двамата си родители. Изследователи от университета в Северна Каролина, Съединени американски щати настояват, че бащата има по-голямо въздействие върху развиването на детето и то в 80% от случаите. 

Какво наследява детето от бащата?

Полът зависи от бащата, защото мъжете имат еднакъв брой хромозоми. Ако имат повече братя, то нищо чудно детето да бъде момче.

Формата и размера на ушите също се наследява от бащата. Състоянието на зъбите, височината и психологичните болести. Последното изключително е постоянно срещано при татковци, които са над 45-годишна възраст. 

Какво наследява детето от своята майка?

Сигурно към този момент си задавате въпроса какво наследява детето от майка си. На първо място това е тежестта. В 25% от хората с наднормено тегло е открито, че майката също е с този проблем. Плешивостта също е спада към наследството на майката. Ако дядото е плешив или оредяла коса, то прекомерно евентуално е и детето на по-късен стадий да има оплешивяване.

Интелигентността я наследяват и от двамата родители, само че се счита, че 40% идва от майката. Боледуване от хемофилия и аутизъм също зависи от майката и то когато има дефектна хромозома.

Ако един от родителите имат буйни къдрици, то вероятността детето да има чуплива коса е много огромна. Също по този начин, в случай че някой има трапчинки, то те се предават през потомство, без значение дали става въпрос за майката или бащата. 

Очите също са с преобладаващ ген. Ако един от родителите има кафяви очи, а пък другия е със сини, то е прекомерно детето да бъде с кафяви. Обаче при второ дете е прекомерно допустимо да е със сини. Има и ген, който показна дали е детето ще е авантюрист. Ако бащата е подобен, то е прекомерно евентуално и детето да бъде с настройката да поема риск.

Какво детето ще наследи от родителите е значимо, само че също по този начин е значимо и по какъв начин ще развива своите гении, с цел да има сполучлива реализация в живота. Хубаво е да насърчите детето да се развива в вярната посока, а не да отделяте какво е наследило от вас или не. Всяко дете е неповторимо и заслужава да бъде обичано, а гените просто способстват за развиването му в една или друга устременост.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР