Когато някой мине на диета, най-често спира въглехидратите, мазнините и/или

...
Когато някой мине на диета, най-често спира въглехидратите, мазнините и/или
Коментари Харесай

Грешките, които допускаме, когато се храним здравословно

Когато някой мине на диета, най-често стопира въглехидратите, мазнините и/или сладкото. И на доктрина това наподобява вярно, само че на процедура лишаването на тялото от нещата, с които е привикнало, постоянно не ни води до крайната цел.

Въглехидратите да вземем за пример са главният енергиен източник за тялото, по тази причина цялостното им изключване не е по никакъв начин потребно. Вредни са, когато са в композиция с други хранителни субстанции, като мазнините. Такива образци са десертите, които толкоз обичаме. Съчетанието сред въглехидрати и фибри обаче може да обезпечи постепенно разграждане и последователно освобождение на сила, а едно такова хранене ще ни поддържа по-сити за по-дълго време, по този метод намалявайки цялостния банкет на калории.

 Грешките, които позволяваме, когато се храним здравословно

Изключването на мазнините също е постоянно срещана неточност. Мононенаситените и полиненаситените мазнини са потребни за организма и основни за здравето ни. Неслучайно във всяка диета се предлага наличието на риба и морски блага, които имат високо наличие на Omega-3 мастни киселини в себе си. Тиквичките, соята, орехите, лененото семе също са храни, които експертите поучават да прибавим към режима си.

Може да ви изненада фактът, че неналичието на подправки също се подрежда измежду честите неточности в диетите. Подправките имат сериозен резултат върху здравето и изключително върху процеса на освобождение и асимилиране на сила. Има такива, които могат да ускорят метаболитните процеси, като покачат чувствителността на организма към инсулина. Техните имена няма да ви изненадат, защото сигурно участват във всяка добре направена диета: канела, къри, джинджифил. Повишаването на тази сензитивност усъвършенства начинa, по който въглехидратите се усвояват и това понижава вероятността тялото да създава доста мазнини и надлежно да стартира да ги натрупа.

 Грешките, които позволяваме, когато се храним здравословно

Много от хората, които прибягват до диета, изключват захарта от менюто си, минавайки на изкуствени подсладители. Бялата захар в действителност е нездравословна, само че и те изобщо не са потребни. Изкуствените подсладители унищожават вродените ни контролни механизми на апетита, подтикват към по-обилно хранене, т.е. организмът би трябвало да се оправя в преработката на повече храна, в сравнение с има потребност.

Последната значима неточност, която обаче е също толкоз постоянно срещана, колкото и останалите, е изключването на нещата, които обичате от менюто си. Правилната диета не ги не разрешава, а просто ги лимитира. Ако до момента сте обичали шоколад, сигурно няма да спрете да го обичате, откакто се откажете от него, даже в противен случай – мъчно ще издържите на лишението и скоро ще посегнете още веднъж към сладкото, и то в по-големи количества.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР