Когато нещо се прави на инат се получава отпор. Националният

...
Когато нещо се прави на инат се получава отпор. Националният
Коментари Харесай

Станишев: Когато има инат, има и отпор

„ Когато нещо се прави напук се получава отпор. Националният съвет са хора, зрели с политическа отговорност, можехме да си спестим това, което си причинихме. Никога не е имало такова напрежение в Българска социалистическа партия при класификация на листи за Европейския парламент ”. Това заяви ръководителят на ПЕС и пети в евролистата на Българска социалистическа партия Сергей Станишев в утринния блок на Нова телевизия.

След 10-часови инфарктни диспути в неделя, в последна сметка евролистата на Българска социалистическа партия беше съществено изменена. На процедура пленумът на Българска социалистическа партия неодобрява Корнелия Нинова и пренареди нейната листа. Водач на листата остава Елена Йончева, само че обратно имаше изцяло видоизменение.

„ Аз вземам участие в тази акция не с упоритостта непременно да стана евродепутат. Аз съм постигнал извънредно доста и съвсем никой няма такива достижения и в народен, и в европейски мащаб по едно и също време. За мен е значимо, че партията ясно съобщи своята европейска социалистическа обвързаност към нашето семейство и желае с общи старания да променим Европа ”, съобщи още Станишев.

Той изясни, че в случай че не беше станал част от листата, щеше да бъде затруднена работата му в ПЕС. Относно Елена Йончева, Станишев съобщи, че й е признателен за поддръжката.

„ Имам какво да дам, Елена има какво да даде ”, разяснява водачът на ПЕС.

Що се отнася до водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която съобщи, че след пренареждането на листата отговорността към този момент е на Изпълнителното бюро, Станишев съобщи, че „ това е най-малкото несериозно. Политиката не е въпрос на налагане на лична воля, а на намиране на решения ”.

Той призна, че всички на пленума са били сюрпризирани и никой не е знаел авансово, че Иво Христов влиза в листата.

„ Сигурен съм, че е казано под въздействията на страсти. Имаше доста страсти през вчерашния ден ”, съобщи Станишев. „ Не съм първи, не съм втори – пети съм. Дали ще бъда в европарламента ще решат хората. Това не е най-важното. Важното е, че Националният съвет влезе в ролята на коректив на управлението ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР