Когато нещо ни заплашва, ние го унищожаваме, но ще пострада

...
Когато нещо ни заплашва, ние го унищожаваме, но ще пострада
Коментари Харесай

От Русия: България ще пострада при евентуална конфронтация с НАТО

Когато нещо ни заплашва, ние го унищожаваме, само че ще пострада и България, твърди съветския боен политолог Александър Перенджиев.

Евентуална военна борба сред Русия и НАТО може да се окаже по-лоша от Карибската рецесия, тъй като тогава само Куба беше застрашена, а тук - страните от Европа, убеден е политолога.

Пред " Лента.ру " той изяснява, че евентуално под офанзива могат да бъдат европейски страни, откъдето могат да бъдат следени ракетите на НАТО.

Ако инфраструктурата на НАТО продължи напред и се появи и в Украйна, времето за полет на ракетите ще бъде понижено до 7-10 минути, а с разполагането на хиперзвуково оръжие - до пет. Такива последици бяха посочени от съветския президент Владимир Путин, предава " News.bg ".

" Мисля, че в случай че нещо в действителност стартира да се случва, то ще бъде по-лошо от кубинската ракетна рецесия. Защото това беше единствено Куба, а тук е цяла Европа. Проблемът е, че ще пострада освен територията на Украйна, само че и съседните страни от Източна Европа, откъдето ще бъдат следени ракетите - не на вятъра американският президент Джо Байдън приказва за желанието си да укрепи България и Румъния ", споделя военният политолог.

Според Перенджиев Русия не желае да влиза в тази борба, изключително като се има поради, че в този случай ще пострада освен Украйна, само че и редица европейски страни. Въпреки това, когато става въпрос за отбрана на жителите, остава дребен избор.

Той означи, че Русия и НАТО в този момент са изправени пред много елементарен избор: или да се съгласят, или Русия ще би трябвало да се пази. Друг вид няма.

" Когато врагът ни заплашва, ние го унищожаваме. Ясно е, че това ще донесе единствено нова борба, само че ударът по нас не е ли борба? Безопасността на нашите жители постоянно е преди всичко ", подчертава Перенджиев.

На 17 декември руското външно министерство разгласява проектоспоразуменията на Русия с НАТО и САЩ за гаранции за сигурност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР