Когато мнозинството, управляващо София, не отговаря на въпросите и предложенията

...
Когато мнозинството, управляващо София, не отговаря на въпросите и предложенията
Коментари Харесай

Демократична България: Управляващото мнозинство в СОС крие много неща от софиянци

Когато болшинството, ръководещо София, не дава отговор на въпросите и предложенията на " Демократична България ", това значи, че същото болшинство крие доста неща от софиянци.

Това се показва в декларация на групата на " Демократична България " в Столичния общински съвет, показана от общинския консултант Веселин Калановски.

Поводът, съгласно Демократична България, е безмълвният отвод на ГЕРБ да дискутират публично значими тематики за София, повдигнати от Демократична България.

" Това болшинство отхвърля да проверява загубата на 12 млн. лева от Европейски Съюз поради изопачен търг за ремонта на трасето на трамвай №5 и неспазването на периодите в контракта за строителство, като не поддържа предлагането на Демократична България за основаване на работна група ", уточни Калановски.

Според сътрудниците му в СОС " крещящото " е, че, с изключение на с наложените наказания, софиянци ще бъдат ощетени и с още най-малко шест месеца забавяне на стартирането на обновеното трасе. Възможно е да бъдат ощетени и с отпадането на втората част от плана.

Това болшинство продължава да крие и какво се случва в Центъра за градска подвижност, считат от Демократична България. То отхвърля да бъде осъществен незабавен одит на системите за тарифиране на пасажерите на ЦГМ и " Метрополитен ". Отказва и да организира в действителност съществено изследване на притежателите на “Компютърнет сървисиз ”, които дават отговор за внедряването и поддръжката на новата билет система. Отказва и да ревизира дали при възлагане на поръчката “Компютърнет сървисиз ” са имали нужния потенциал за осъществяването ѝ, съобщи Калановски, цитирайки декларацията.

Според Демократична България болшинството в СОС отхвърля и да предприеме работещи ограничения за преустановяване на " войната " по софийските улици. То не поддържа предлагането на Демократична България да се провежда незабавна среща сред всички политическите сили в СОС, администрацията на кмета и Столична дирекция на вътрешните работи по отношение на ескалиращите нарушавания на разпоредбите за придвижване, водещи до непрекъснати тежки произшествия и починали пешеходци, на която да се приготви действителен проект, както и да се дефинират виновни лица и периоди за неговото осъществяване.

Калановски се обърна към ръководителя на СОС Георги Георгиев и сподели, че той е почнал предизборната си акция, тъй като е на всяко събитие в София, което има медийно отразяване. Според Демократична България Георгиев употребява ресурса на всички съграждани, с цел да изпъкне неговата персона.

Затова от Демократична България приканват ГЕРБ да осъзнае грешките си и да помислят за всички обещания, които не са изпълнили през тези 13 години на ръководство на града.

" И дано през последната година, всички общински съветници, без да се борим за медийно внимание и за подчертаване чий принос е по-голям, да се опитаме да създадем най-хубавото, което можем до края на мандата на този съвет. Не поради нас, не поради Вас, а поради софиянци ", показват от Демократична България в декларацията.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР