Когато мислим за магнолии, най-често си представяме ослепителни, големи цветя

...
Когато мислим за магнолии, най-често си представяме ослепителни, големи цветя
Коментари Харесай

Магнолия в козметиката

Когато мислим за магнолии, най-често си представяме ослепителни, огромни цветя и натоварен, спиращ дъха мирис. Магнолията обаче ни предлага доста повече от просто естетическо преживяване. Тя има доста изгоди за хубостта и използването на магнолия в козметиката става все по-популярна.

Много типове магнолии, като Magnolia officinalis и Magnolia liliflora, от дълго време се употребяват в обичайна източна медицина. Днес те се радват на възходяща известност в козметиката, като оферират редица изгоди за кожата. В тази публикация ще разгледаме по-подробно използването на магнолия в грижата за кожата.

Видове магнолия

Магнолията е голям жанр растения с към 210 типа. По-долу са някои от тях, които са най-популярни и най-често култивирани:

  • Magnolia grandiflora – това е типът магнолия с най-големите цветове – те могат да доближат до 30 см в диаметър. Тези красиви, ароматни цветя са кремаво бели и са заобиколени от тъмнозелени, лъскави листа.
  • Magnolia stellata  – Наричан още звездна магнолия, този вид създава дребни, деликатни звездовидни цветя. Цветята нормално са бели, само че могат да бъдат и в нюанси на розово.
  • Magnolia liliiflora  – Известен също като лилава магнолия или люлякова магнолия, този вид дава ефектни наситено розови цветя. Цветовете са малко по-малки от доста други сортове магнолии, само че интензивният им цвят и по-късният им разцвет ги отличават от останалите.
  • Magnolia soulangeana  – Често наричана магнолия с паница, това е хибрид сред Magnolia liliiflora и Magnolia denudata. Цветовете на този вид са доста огромни, нормално с диаметър от 10 до 20 см и с форма на чинийка.
  • Magnolia officinalis  – Наричана още здравна магнолия, това е тип магнолия, позната от обичайна китайска медицина. Кората му постоянно се употребява в здравословни добавки.
  • Magnolia kobus  – Това е тип магнолия от Япония. Известна е с пролетните си цветя, които са бели с гальовен розов нюанс.

Кора от магнолия

Кората на магнолия, изключително от вида  Magnolia officinalis , от дълго време се употребява в обичайна китайска медицина поради многочислените си изгоди за здравето.

Съвременната козметика също е оценила преимуществата му, като го вкарва като съставна част в доста артикули за грижа за кожата. Ето малко основна информация за ролята на кората от магнолия в козметиката.

Свойства на кората от магнолия

  • Антиоксидантно деяние : Кората от магнолия е богата на антиоксиданти, които оказват помощ в битката със свободните радикали, виновни за стареенето на кожата. Благодарение на това продуктите с дестилат от него могат да оказват помощ за поддържане на младежкия тип на кожата.
  • Противовъзпалителни свойства : Кората на магнолията съдържа съединения, които имат естествени противовъзпалителни резултати. Ето за какво постоянно се употребява в артикули, предопределени за раздразнена или сензитивна кожа.
  • Антибактериално деяние : Кората на магнолията има антибактериално деяние, което я прави скъпа съставна част в козметиката, предопределена за грижа за кожата с проблеми, в това число акне.
  • Успокояване на кожата : Със своите противовъзпалителни и антибактериални свойства, кората от магнолия може да помогне за усмиряване на кожата и понижаване на зачервяването.

Приложение на кората от магнолия в козметиката

Кората от магнолия се употребява в необятна гама от артикули като кремове, серуми, тоници, маски и др. Може да се откри в:

  • Продукти срещу стареене : Благодарение на антиоксидантните си свойства.
  • Козметика за проблематична кожа : Благодарение на антибактериалния си резултат.
  • Козметика за сензитивна кожа : Благодарение на своите противовъзпалителни и успокояващи свойства.

Екстракт от магнолия в козметиката

Екстрактът от цвят на магнолия е получил самопризнание в света на козметиката с помощта на неповторимите си хранителни и лечебни свойства.

Действието му е многостранно и носи доста изгоди за кожата. Ето някои основни аспекти по отношение на екстракта от цветя на магнолия в козметиката:

Свойства на дестилат от цвят на магнолия

  • Антиоксидантно деяние  : Цветовете на магнолията са богати на антиоксиданти, които защищават кожата от нездравословното влияние на свободните радикали. Благодарение на това те противодействат на процеса на стареене на кожата.
  • Противовъзпалително деяние : Екстрактът от цвят на магнолия оказва помощ за понижаване на зачервяването и раздразнението, което е изключително потребно за сензитивна кожа.
  • Овлажняващи свойства : Екстрактът спомага за поддържане на вярната хидратация на кожата, като я прави мека и еластична.
  • Антибактериални резултати : Цветята на магнолията демонстрират антибактериални резултати, които могат да бъдат потребни за хора с кожни проблеми като акне.
  • Успокояващи свойства : Екстрактът от цвят на магнолия успокоява раздразненията, като облекчава кожата.

Употреба в козметиката

Благодарение на тези свойства екстрактът от цветя на магнолия се употребява в необятна гама от артикули за грижа:

  • Кремове:  Като хидратираща съставна част и срещу стареене;
  • Тоници : Заради техните успокояващи и противовъзпалителни свойства;
  • Маски : Благодарение на способността си да почиства и овлажнява кожата;
  • Козметика за тяло : За дълбока хидратация и регенерация на кожата.

Магнолия в козметиката – Резюме

Магнолията е освен красиво дърво с впечатляващи цветове, само че и скъпа съставна част в козметиката.

Екстрактите от цвят и кора на магнолия оферират редица изгоди за кожата, от противовъзпалителни до антиоксидантни.

Това прави магнолията съвършен избор за тези, които търсят естествени съставки за грижа за кожата.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР