Когато компания с размера на Google направи малка грешка, резултатът

...
Когато компания с размера на Google направи малка грешка, резултатът
Коментари Харесай

Как Google спря интернета на половин Япония

Когато компания с размера на Гугъл направи дребна неточност, резултатът може да има голямо отражение - и точно това се случи в Япония предходната седмица, споделя изданието " The Next Web ".

В петък Гугъл, до момента в който поправя неточност в протокол, позволи друга, разменила така наречен " пътища ". Малко по-късно голям брой клиенти на доставчиците NTT Communications и KKDI Corp. се оказаха без достъп до интернет или с извънредно мудна скорост на достъпа.

Гугъл призна грешката си. " Зададохме неверна информация на мрежата и като резултат от това се появи казусът. В рамките на осем минути модифицирахме информацията ", съобщи представител на компанията, извинявайки се за неудобството.

Въпреки това спирането е траяло няколко часа.

Гафът е толкоз огромен, че японското вътрешно министерство е почнало лично следствие.

За благополучие объркването не съумя да аргументи огромни вреди, въпреки че наруши ритъма на работа на железниците, както и в три банки.

Това не е първият път, в който се случват сходни проблеми. По-рано през тази година опит на Иран да блокира достъпа на жителите до порнография спря интернета в Хонг Конг. А преди този момент Пакистан съумя да блокира достъпа до YouTube в целия свят.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР