Когато казваме, че киното е магия имаме предвид най-вече две

...
Когато казваме, че киното е магия имаме предвид най-вече две
Коментари Харесай

Видео показва как се създават съвременните визуални ефекти

Когато споделяме, че киното е " магия " имаме поради най-много две неща. Първото е, че филмите ни потапят в различен свят, друг от нашето ежедневие. Второто е, че тази " магия " се прави от " магьосници ", които владеят до съвършенство занаята си.

Във видеото, което ви представяме тук ще видите по какъв начин се случва една значима част от магията на киното - образните резултати. Става дума за демонстрационното видео на водещото съветско студио Main Road|Post, представящ тяхната работа по основаването на кино лентата " Сталинград " (2013 г.).

Както можем да предположим, тази лента е военна драма, чието деяние се развива по време на един от най-тежките моменти от живота на човечеството - бруталната Битка за Сталинград през 1942 година Филмът е на режисьора Фьодор Бондарчук, а сюжетът е любовна история на фона на ужасната кланица.

Тук обаче не става дума за самия филм. Показваме ви това видео, тъй като то е извънредно внушителен и доста забавен материал за метода, по който се основават актуалните образни резултати. Ще видите всички детайли от процеса, в това число съчетаване на " живи фрагменти " с артисти и фотореалистична компютърна анимация. Всъщност ще видите всичко от първичните 3D модели до финалните фрагменти с всички огньове, гърмежи, атмосферни резултати, друг тип симулации и осветяване.

Ще кажем единствено, че няма никакъв метод да сте сигурни дали това, което виждате на екрана е същинско или основано от някой занаятчия на образните резултати. През последното десетилетие технологиите напреднаха толкоз доста, че единствените ограничавания са във въображението и качествата на създателите. Разбира се, бюджетът на продукцията също има значение, само че това е тематика на различен диалог.

Осмеляваме се да предположим, че няма да бъдете впечатлени от видеото единствено ако вършиме образни резултати заран, обед и вечер, по седем дни в седмицата. Ще спрем дотук.

Просто вижте (непременно в HD резолюция) и се удивете, или най-малко се забавлявайте.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР