Когато излязат резултатите от проверката за починалата жена в Пловдив,

...
Когато излязат резултатите от проверката за починалата жена в Пловдив,
Коментари Харесай

Ваксинацията с АстраЗенека тръгва отново, щом излязат резултатите от проверката на починалата в Пловдив жена |

Когато излязат резултатите от инспекцията за умрялата жена в Пловдив, ще стартира още веднъж имунизацията с АстрЗенека. Това съобщи здравният министър Костадин Ангелов в Кюстендил, където бе дружно с премиера Бойко Борисов. 

Вчера стартира незабавна инспекция в Пловдив поради гибелта на 57-годишната жена, часове след имунизацията й. 

„ Събираме обстоятелства, нашата инспекция стартира преди 24 часа, когато разбрахме за този случай. Свързахме се с общопрактикуващия доктор на умрялата жена, иззехме цялата здравна документите и се свързахме с лечебното заведение, където е направена имунизацията ”, изясни секретарят на РЗИ - Пловдив доктор Сийка Димчева по Нова тв.

Тя изясни, че по данни от съдебно-медицинската експертиза дамата е умряла от остра сърдечна непълнота с съществуване на белодробен оток, без данни за тромбози. „ Окончателният протокол от експертизата ще бъде подготвен във вторник или сряда идната седмица. Тогава ще могат да се вършат дефинитивни заключения ”, разяснява Димчева. 

Тогава се чака да се произнесе и Европейската организация по медикаментите за сигурността на имунизацията на Астра/Зенека след смъртния случай в Австрия и прекъсването на имунизацията у нас и в още доста страни от Европейски Съюз. 

Леко нараснал е натискът към болничното заведение в Кюстендил, нощес са признати 9 души, остават 20 свободни кревати. Разбрахме се с РЗИ Кюстендил и с екипа на болничното заведение по какъв начин да създадем новата организация за още по-добро обезпечаване на навременни медицински грижи, осведоми Ангелов. 

Той добави, че и обстановката в Гоце Делчев е сериозна и по тази причина ще се извърши метаморфоза със прилежащите лечебни заведения.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР