Когато избраният президент Джо Байдън поеме поста - в момент

...
Когато избраният президент Джо Байдън поеме поста - в момент
Коментари Харесай

Президенството на Байдън проправя пътя към напредък в политиката за климата

Когато определеният президент Джо Байдън поеме поста - в миг когато доста страни се борят с последствията от климатичните промени - политиките за справяне с световното стопляне се чака да стартират да участват измежду по-широк кръг от международни организации, обявиха предходната седмица дипломати. Сред тях може да са Световната комерсиална организация, която се приготвя да позволи разногласията за плануваните " въглеродни гранични такси " - цени върху вноса от страни, които не таксуват с такси източника на излъчвания - и Съветът за сигурност към Организация на обединените нации с ограниченията му против заканите, свързани с климата.

Според представители на службите за сигурност " смяната в климата към този момент не е умножител на опасност, а е опасност ", сподели на онлайн демонстрация Джон Подеста, началник на канцеларията на някогашния президент Бил Клинтън и консултант на експрезидента Барак Обама. Ветеранът демократ Байдън би трябвало да поеме поста на 20 януари, като е заречен обстоен зелен дневен ред за противопоставяне против климатичните промени както в Съединените щата, по този начин и в международен мащаб.

Кони Хедегард, някогашен еврокомисар за климата, сподели, че държавни групи като Г-7 и Г-20 евентуално ще обсъдят по-амбициозна климатична политика, откакто го няма скептичния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който да блокира напъните им. Това вероятно може да докара до световни съглашения за последователно западане на високовъглеродната сила, както и до регулаторна рамка за устойчиви финанси, предвижда тя. По думите ѝ на от ден на ден интернационалните конгреси " може да участва въпросът за климата, каквито и други значими тематики да се разискват там " и това е " сериозно значимо ".

Подеста сподели, че решението на Байдън да назначи Джон Кери, някогашния държавен секретар на Обама, за собствен специфичен делегат за климата, свидетелства, че новият президент на Съединени американски щати има намерение да тласне интернационалните дейности за климата толкоз мощно, колкото и климатичната политика вкъщи.

Според Подеста евентуално Байдън ще предприеме от първия си ден на поста дейности за връщането на Съединените щати в Парижкото съглашение за климатичните промени от 2015 година, от което Тръмп излезе предходната година. Освен това Байдън е заречен да провежда през първите 100 дни от мандата си интернационална среща на върха за да укрепи световния блян за справяне с измененията в климата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР