Когато историята е за бащи и синове и когато градът

...
Когато историята е за бащи и синове и когато градът
Коментари Харесай

История за бащи и синове

Когато историята е за татковци и синове и когато градът е Шумен няма по какъв начин началото да не е от мястото, където 21 статуи символизират концепцията за приемствеността, развиването и възхода. Паметникът „ Създатели на българската държава”.

Екипът на DIEMA SPORT срещна актуалните съотборници Румен Румен и Пламен Гълъбов в прочувствен разговор с бащите им – Ивайло Руменив и Данчо Гълъбов.

„ Това е моят град Шумен, тук съм роден и направих първите си стъпки във футбола”, сподели Румен Руменов, а Пламен Гълъбов съобщи: „ Започнахме дружно в Шумен, а в този момент сме още веднъж дружно в Етър Велико Търново.”

„ Също като тях и ние сме почнали футболната си кариета в Шумен. Тук бяха едни от най-хубавите ни години”, пък споделиха Ивайло Руменов и Данчо Гълъбов.

Надеждата е в този момент младите да спасят Етър от изпадане от Първа професионална лига.

Това съобщи първият треньор на Пламен Гълъбов – Александър Димов и пожела на начинаещите да стигнат до сходно високо равнище.

„ Винаги съм обичал да играя с топката и може би е генетично заложено да бъда вътрешен халф. Най-много обичам да играя зад нападателя”, показа още Румен Руменов, който получи скъпи препоръки от татко си.

„ И аз като моя татко съм почнал като централен защитник”, сподели Пламен Гълъбов, чийто татко също му насочи препоръки.

Руменов и Гълъбов – старши видяха актуалната обстановка на стадион „ Панайот Волов”, където преди години грандовете гостуваха със свито сърце.

„ Обзема ме една голяма болежка по какъв начин тъне в разруха”, разяснява Ивайло Руменов.

Неговият наследник Румен пък разкри: „ Моите упоритости са Етър да остане в елита, тъй като го заслужава. Да играя мощно и да демонстрирам все по-добра форма. Да изляза в чужбина.”

Пламен Гълъбов показа: „ Също толкоз мощно искам Етър да остане в елита, тъй като виждам всичкия този труд, който се поставя. Това е моята упоритост. След това да се завърна в ЦСКА и да се утвърдя като титуляр.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР