Когато искаме да свалим някои и друг килограм, внимателно избираме

...
Когато искаме да свалим някои и друг килограм, внимателно избираме
Коментари Харесай

Опасните блюда, които повишават апетита

Когато желаеме да свалим някои и различен кг, деликатно избираме по-ниско калорични храни. Някои от тях обаче освен, че не ни засищат задоволително, а в противен случай – в следствие ни провокират да ядем още и още. Има блюда, които въпреки на пръв взор да наподобяват безобидни за нашата диета, са способни с гръм и тропот да я провалят.

Месните супи
Когато става дума за здравословна и нискокалорична храна, незабавно се сещаме за супите, изключително за месните, които считаме за по-засищащи. И фактически пилешките, телешките и рибните супи нямат доста лой, а са същински концентрат от хранителни субстанции. Именно в това обаче е казусът. Вкусовите предписания алармират на нашия мозък, да създава по-големи количества храносмилателен сок. Затова незабавно след купичката със чорба ни се преяжда и салата, главно, десерт и компот. Не инцидентно в общоприетото меню супата се сервира като първо ястие, което би трябвало да възбуди апетита.

Алтернатива са постните зеленчукови и гъбени супи. Те не водят до такова бурно обособяване на стомашен сок, съдържат доста витамини и заради ниската си калоричност могат да се хапват в неограничени количества.

Маринованите артикули
Става дума за туршийките и всички консервирани краставички, маслини, гъби и други зимнини, които са ниско калорични и извънредно вкусни. Да утолим глада си с тях обаче е невероятно. Оцетната киселина, която се съдържа в маринатата, провокира нараснала секреция на храносмилателни сокове и след този изострен солено-кисел усет обезателно ни се желае да хапнем още нещо.

Маринованите артикули разгарят освен апетита, само че и жаждата. Изпитите течности се свързват със солта и се задържат в организма, като по-този метод водят до отичане и увеличение на тежестта.

Лютите блюда
Мислим си – колкото по-пикантно, толкоз по-голяма приятност ще извлечем от всяка хапка и ще се задоволим с малко. Да, но не. Ястията подправени с чили, чесън, джинджифил, горчица и хрян загряват организма ни от вътрешната страна, подтикват кръвообръщението и покачват апетита. По-добра опция на тези остри подправки са пресните билки – босилек, магданоз, риган и копър.

Киселите плодове
По време на диета предпочитате да хапвате портокали, вишни или кисели ябълки, тъй като съдържат по-малко фруктоза? Но даже и сега да сте сити, такава закуска ще ви настрои за пълноценно ястие. Виновни са още веднъж киселините.

Алтернативата: сладките плодове като сливи, смокини и грозде чудесно утоляват глада.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР