Когато искаме да намалим теглото си и да увеличим мускулната

...
Когато искаме да намалим теглото си и да увеличим мускулната
Коментари Харесай

10 храни с ниско съдържание на въглехидрати

Когато желаеме да понижим тежестта си и да увеличим мускулната си маса, единствено тренировки не са задоволителни. Нужна е и смяна в храненето, като най-често в този случай е добре да, които одобряваме.
 Протеини, здравословни мазнини и комплицирани въглехидрати - трите съществени съставки за най-здравословната закуска
Коя е най-здравословната закуска

Само с три съставки

Освен за физическата ни форма, тази смяна е удобна и за намаляването на равнището на кръвната захар, и триглицеридите. Ето 10 храни с ниско наличие на въглехидрати, които ще ни оказват помощ гладко да променим диетата си, пишат.

Авокадо

Половин авокадо съдържа 6.75 г фибри и 8.5 г въглехидрати. Богато е на фолиева киселина, калий, магнезии, витамин С и Е.

Яйца

Едно огромно яйце съдържа 6.3 г протеини и 5.3 г мазнини. Както и витамин А, витамин В12 и селен.

Чушки

Почти никакви протеини - 5.5 г, само че за сметка на това солидно количество витамин С, който играе роля за работата на имунната система и синтеза на колаген съдъжа една огромна алена чушка.

Риба

Риби като сьомга, сардини и скумрия са богати на омега 3 мастни киселини, които попречват възпалителните процеси в организма. Всякаква морска храна пък е богата на протеини и бедна на въглехидрати.

Карфиол

Този зарзават постоянно се употребява като нисковъглехидратен сурогат на зърнените храни - съдържа едвам 5.1 г въглехидрати, само че е богат на фолиева киселина и витамин К.

Гъби

Фибри, калий и селен - минералът, виновен за образуването на селенопротеините в организма, които пазят клетките от оксидативен стрес, има в гъбите. Чаша сготвени печурка съдържат 3.43 г фибри и 8.25 г въглехидрати.

Кейл

Популярната супер храна не инцидентно е такава - фибри, калций и витамин К са единствено някои от потребните й съставки. 5.59 г фибри и 7.5 г въглехидрати се съдържат в чаша сготвени листа.

Чиа

Семенцата са съвършен източник на фибри за хора на нисковъглехидратна диета. Съдържат и калций, желязо и магнезий.

Птиче месо

Пилешкото, патешко и пуешко меса съдържат по-малко мазнини, само че за сметка на това са богати на протеини и засищащи. Разбира се, не би трябвало да ги панираме или пържим.

Дроб

Телешкият и свински дроб съвсем не съдържат въглехидрати. За сметка на това са богати на витамин В12 и желязо, значими за производството на червени кръвни телца.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР