Когато институциите не могат да разберат или не казват нещо

...
Когато институциите не могат да разберат или не казват нещо
Коментари Харесай

Нов шокиращ слух за брат Галев - жив е, а погребението било театър

Когато институциите не могат да схванат или не споделят нещо толкоз обикновено - къде и по кое време е умрял мъжът, естествено е да се появяват клюки и версии
Въпреки че погребението на Ангел Христов отмина преди ден, пристрастеностите в Дупница още не са се уталожили и тематиката с мистериозната му гибел продължава да е най-коментираната под сурдинка в града.

Поклонението в катедралната черква " Св. Георги " на стотиците родственици, близки и другари на единия от Братя Галеви, бе пред затворен ковчег, а хората тихичко се питаха " Защо ", написа.

Това още веднъж задейства невярващите, че умрелият е тъкмо Геле. Фактът, че към момента няма изясненост даже за това по кое време и къде е умрял, е задоволителен, с цел да поражда подозрения, че казусът не е " чист ". Засега единствената безапелационна информация от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата е, че умрелият е Христов, а повода за гибелта е остро разстройство на коронарното кръвообращение.

Но има задоволително хора, които не имат вяра и на тези безапелационни уверения от страна на институциите.

Да не приказваме за останалите доста по-сериозни въпроси - по кое време и по какъв начин се е прибрал в страната, дали въобще е напускал България, през 11-те години, в които е търсен дружно с Пламен Галев, прибирали ли са се тук, имал ли е " ятаци ", които са го прикривали, и още, и още...

Вече шести ден не излиза наяве къде и по кое време е умрял. Според известието за гибел, издадено от доктор от частната болница в Дупница, Христов е умрял на 3 юни в 8 часа сутринта. От болничното заведение обаче отхвърлят при тях да е установена гибелта му. Близки до фамилията пък считат, че той се е прибрал от чужбина на 2 юни и малко по-късно, към 22 часа, умрял от неспокойствие от срещата си с дамата и децата. Полицията излезе с информация, че е умрял в имението си в Ресилово, а известието за гибел е издадено от болничното заведение.

Когато институциите не могат да схванат или не споделят нещо толкоз обикновено - къде и по кое време е умрял мъжът, естествено е да се появяват клюки и версии. Неясно остава и за какво не е викана Спешна помощ. Това, несъмнено не е наложително. Смъртта може да се установи от всеки един доктор.

Обикновено обаче, когато човек падне в ръцете на околните си безжизнен, те най-често протягат ръка към 112 за помощ. В случая е извикан гастроентеролог, с цел да установи гибелта.

Следващ факт, който поражда последващо съмнение - че някой не е желал да се разчуе за гибелта. В известието за гибел, издадено от лекаря, семейството на Христов е объркана с Ангелов. И въпреки да се приема, че се случват такива неточности, когато това става с името на търсен от Интерпол, води до нови съмнения.

Личната му карта била изтекла преди 5 година Нов факт, върху който може да се разсъждава. Къде е била - у него, в случай че е бил в чужбина, или в дома му?

" Засега единствената сигурна информация, която имаме доказана, е, че това е трупът на Ангел Христов. А по кое време и по какъв начин е влезнал, няма безапелационна информация. Близките на Христов дават спорни сведения за това по кое време и по какъв начин е влезнал на територията на страната. Има публикуван смъртен акт и в случай че не се е намесила полицията, към този момент е щял да бъде заровен и нямаше да могат да се създадат никакви проучвания. Смъртният акт е публикуван от длъжностно лице на община Дупница на 3 юни, откакто е получено известието за гибелта. За мен е необичайно, че нито при приемане на известието за гибелта, нито при издаването на смъртния акт, някой е уведомил полицията. Вследствие на нашата оперативна информация, че се готви погребението, ние намерихме тялото, закарахме го в София ", сподели към този момент някогашният длъжностен вътрешен министър Иван Демерджиев в неделя.

Още не са подготвени взетите проби от тъкани и течности за проучване, с цел да се откри дали пък не е бил токсичен, да вземем за пример, или да е погълнал някакви лекарства, опиати или други, които могат да доведат до гибелта.му. В Дупница се приказва, че Христов имал онкологично заболяване, което също би се открило с такива хистологични проби. Бил ужасно измършавял, имал изстрадал тип, доста изменен и мъчно различим. Вероятно и това е една от аргументите да бъде в затворен ковчег по време на опелото в църквата.

А мненията в Дупница варират от това, че Братя Галеви в никакъв случай не са напускали страната, били са тук, с изменена осанка и са се крили в имението в Ресилово, което по документи е благосъстоятелност на офшорка, до разнообразни страни по света, където евентуално са се крили.

" Пращаха " ги в РЮА, Дубай, екзотични острови, до околните Румъния, Косово и други От сътрудници на нашите служби са били трансферирани като сътрудници на ДЕА и по тази причина никой не ги е търсил, а те са работили за американците, е друга версия. През годините са си идвали постоянно в страната, са идващите догатки. Някой е виждал Геле към Великден по улиците в Дупница. Друг счита, че той си е бил тук от 5 години.

Следваща версия - връщането на Геле е обвързвано със събитията у нас в последните седмици и той е трябвало да е предпазен очевидец. Дошъл е да види по какъв начин върви бизнесът им с Пламен Галев, тъй като са разбрали, че нещо не е наред - още една версия. Разбрал е, че е съществено болен и е рискувал да се върне при фамилията си -  е следващата.

Всичко, което може да роди фантазията на човек. И това е по този начин, тъй като институциите, които би трябвало да внесат изясненост, мълчат. От неведение, от беззащитност, от нелегалност, от дежурното " да не пречим на следствието " или пък от гузна съвест, че първо бяха оставени да изчезнат при оповестяване на относително леките им присъди от 4 и 5 година затвор, а по-късно и да останат като в ступор от прибирането и гибелта на Геле.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР