Когато имаме отоци по тялото, е добре да се консултираме

...
Когато имаме отоци по тялото, е добре да се консултираме
Коментари Харесай

Тези храни и билки помагат при отоци

Когато имаме отоци по тялото, е добре да се консултираме с лекар, преди да прибягваме към използването на билки. Някои положения са рискови и по тази причина е целесъобразно, първо, да ни види доктор.

Важно е да се посочи повода за отоците, другояче няма смисъл да се лекуваме с билки, тъй като резултатът ще е краткотраен.

Причина за отоци по тялото

Отокът се получава в резултат на задържане на вода и сол в нашето тяло. Има разнообразни заболявания, които могат да са с сходна изява. В разнообразни елементи от нашето тяло, в тъканите, се натрупва вода. Много постоянно повода е, че консумираме повече солени храни и не пием задоволително вода. Тогава в тялото ни се задържа вода.

Когато имаме отоци, т.е. задържаме течности, това е сигнал, че в тялото ни течностите не циркулират добре, тъй като водата, която одобряваме, е малко. Отоците са знак и за проблеми с обмяната на веществата, което пък води до струпване на отрови в тялото.

Храни и билки при отоци

С помощта на билки и подобаващи храни бихме могли да се оправим с отоците в нашето тяло и да възстановим салдото на течностите.

На първо място, е доста значимо да приемате задоволително количество чиста вода. Не се броят газираните питиета, чайовете, соковете. Добре е да пиете към 2 литра вода дневно. При отоци водата може да е леко солена. Това ще помогне да се възстановява обмяната и да се изхвърлят токсините от организма.

В случай обаче, че отоците се дължат на проблеми със сърцето, то тогава би трябвало да ограничите и течностите и солените храни, и да консумирате храни, които оказват помощ за разреждане на кръвта.

За битката с отоците е добре да се разхождате всеки ден или най-малко да вършиме гимнастика.

За да употребявате билки и да се справите с отоците, ще Ви е нужна ваничка или леген да вземем за пример. Билковите вани ще Ви бъдат доста потребни.

Билките, подобаващи за отоци, с които можете да си извършите билкова вана, са: мента, лайка, хвойна и бреза.

Друг способ за справяне с отоците е като си извършите компрес с настъргани сурови картофи. Увийте с найлон и памучна забрадка и оставете да работи към 30 минути. Компрес за отоците на краката можете да извършите и с настойка от листа от бреза. Процедурата се повтаря 5-6 пъти на ден. Този способ доста бързо оказва помощ при отоци.

Освен вани и компреси за лекуване на отоците можете да употребявате и разнообразни храни, чайове и билки, които се одобряват вътрешно.

За отоци оказва помощ:

- настойка от смлени корени от целина;

- прясно изцеден сок от целина;

- чай от мечо грозде, магданоз и хвощ;

- сок от цвекло, краставици и моркови;

- сок от магданоз и целина;

- сок от алена боровинка и офика;

- сок от лимон;

- офика;

- доста други диуретични билки.

Всяка от тях може да се пие независимо или в разнообразни комбинации. Можете да пиете и чай от шипка, ягода, ленено семе, къпини и хвойна. При отоци оказва помощ и настойка от семена от копър.

Освен билки и чайове можете да консумирате и ябълки с извара. Тази композиция е със мощен диуретичен резултат.

Когато имате отоци, е целесъобразно да ядете доста плодове и зеленчуци. За предпочитане са горските плодове, гроздето, касис и любеница. Също по този начин наблегнете на магданоз, целина, лук и чесън. Тиквата също има диуретични свойства и е подобаваща при отоци.

Инфузията, приготвена от сушени кайсии и копър, също е доста подобаваща при мощно изразени отоци. Добре се отразяват и млечните храни - кисело мляко, извара и прясно мляко.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР