Когато играех за Юнайтед, съблекалнята и играчите бяха заедно, но

...
Когато играех за Юнайтед, съблекалнята и играчите бяха заедно, но
Коментари Харесай

Made in USSR: Смърт, развод и финансови проблеми

" Когато играех за Юнайтед, съблекалнята и играчите бяха дружно, само че не разбирам какво се случва в Манчестър Юнайтед в този момент. Мисля, че някъде има някакви проблеми... Никой не е приказвал за пари. Играехме поради футбола. Хубави хора, хубава съблекалня ", съобщи Андрей Канчелскис - някогашен футболист на " алените дяволи ".

55-годишният украинец, роден в Кировград, на Острова игра още за Евертън, Рейнджърс, Манчестър Сити и Саутхемптън.

През 1990 става европейски първенец за младежи, като на финала отбелязва и гол. На 29 август 1989-а Канчелскис дебютира за националния отбор на Съюз на съветските социалистически републики в мач против Полша. На 12 септември 1990-а вкарва и първия си гол за мъжкия тим – против Норвегия.

Взет е в групата на тима на Оперативно-наблюдателно дело за Евро 1992, като изиграва три мача на финалите на шампионата. След разпадането на Оперативно-наблюдателно дело пред него има опция да играе за Русия, Украйна или Литва. Канчелскис избира Русия.

За Сборная и взе участие на Евро 1996, където изиграва два мача. Играе в квалификациите за Мондиал 1998, само че отпада на баражите от Италия. Последния си мач за Русия изиграва на 5 септември 1998 против Украйна.

Той продължава тематиката за Ман Юнайтед.

" Сега преди всичко за играчите са парите, парите, парите. Както сподели сър Алекс Фъргюсън: " Слушай, първо е Манчестър Юнайтед, след това парите ". Когато подписах за Юнайтед през 1991 година, договорът ми беше за 120 000 паунда годишно.

Заплатата ми в Шахтьор Донецк беше два пъти по-висока. Можех да остана в Шахтьор и да спечелвам два, а може би и три пъти повече. Но аз се реалокирах поради футбола, а не поради парите. Сега е друго. Играчите са разнообразни. Всички приказват за пари. Не разбирам какво се случва във футбола в този момент.

Ако погледнете в предишното, всички работеха за хората, които чистят кухнята, шефа, секретаря, за съотборниците, за индивида с оборудването.

На първо място Ман Юнайтед е огромен клуб и е като едно семейство. Някои хора, които в този момент играят за клуба, не помнят какво се е случило. Според мен в този момент няма семейство ", показа той.



В живота му има и още забавни неща - изказвания за задължения от хазарт и присъединяване на мафията при прекосяването му от Евертън в Манчестър Юнайтед, нещастието със загубата на първото му дете преди да се роди, писма с ненавист, когато избира да играе за Русия, а не за родната си Украйна, боязън от терористи, когато играе в Саудитска Арабия, и безценен бракоразвод, когато брачната половинка му го напуща поради съветска попзвезда.

Има няколко краткотрайни опита за мениджърски позиции в много незнайни съветски клубове, а в този момент тренира студенти в Москва.

Несъмнено най-хубавият интервал в кариерата му са четирите години, прекарани под управлението на сър Алекс Фъргюсън на " Олд Трафорд ".

Винаги е съжалявал, че е напуснал, макар че упорства, че повода е била в счепкване поради травма, а не в слуховете, че се е нуждаел от пари.

" Изглежда, че всеки има доктрина за това за какво напуснах ", споделя той.

" Някои считат, че е било под натиска на съветската мафия, която искаше да направи финансово ликвидиране от огромен трансфер. Други споделят, че е било, тъй като бях изгубил толкоз доста пари в градските
казина и се нуждаех от заплатата, която щях да получа от един трансфер.

Чух тези клюки, когато се появиха за първи път, и те ме ядосаха, въпреки че в този момент просто ме карат да се усмихвам.

Истинската причина беше, че тогавашният физиотерапевт на клуба Дейв Фивър не вярваше, че се нуждая от интервенция на херния и ме упрекна, че се пробвам да избегна да играя за клуба. Гневът се натрупа в мен и аз им споделих, че желая да напусна ", признава Канчелскис.

Андрей разкрива, че някогашния му сътрудник Григорий Есуленко го е насърчил да упорства за трансфер, тъй като е бил под напън от някогашния си клуб Шахтьор Донецк, който е имал право на %, в случай че бъде продаден.

" Поглеждайки обратно, това беше неточност и от двете страни. Съветите на Есуленко не бяха безпристрастни. Изглеждаше, че върху него е оказван огромен напън да реализира договорката.

Шахтьор имаше право на най-малко 500 000 паунда, в случай че Юнайтед ме продаде. Някои настояват, че сумата, която в последна сметка са получили, е била по-близо до 1,5 млн. паунда ", разкрива бившето крило.

Ако това е била горчива разлъка, то една от първите му срещи с Фъргюсън е била занимателна.

" Когато един задграничен футболист пристигна в съблекалнята, ще го научат по какъв начин да псува, спомня си Канчелскис. - Научиха ме и по какъв начин вярно да се обръщам към мениджъра на Манчестър Юнайтед.

Първия път, когато се сблъсках с Алекс Фъргюсън, той ми сподели: " Добре пристигнал, Андрей, по какъв начин върви? ". Аз му се усмихнах и му отговорих: " Шибай се, шотландско копеле! "

Фъргюсън спря на място и по-късно стартира да се усмихва, когато чу по какъв начин смехът отеква по коридорите, а аз стоях слисан ".

Канчелскис е бил очевидец на многочислени сбивания в съблекалнята сред Фъргюсън и неговите звезди, като нито едно от тях не е било по-разгорещено или запаметяващо се от размяната на отзиви след един мача с Марк Хюз.

" Фъргюсън се опита да се заяде с Хюз и той не пожела да го направи. Двамата се изправиха един против различен, а Брайън Кид - асистент мениджърът, се опитваше да застане сред тях и ги молеше да се успокоят.

Хюз продължаваше да споделя на Фъргюсън да си върви. Фърги отговори: " Една седмична заплата ".

" Fuck off! ", отвърна Хюз.

" Двуседмична заплата ", сподели Фърги.

" Fuck off! ", повтори Спарки (б.а. - прякорът на Хюз).
" Заплатата за три седмици! ", безапелационен беше Фърги.

" А Кидо (б.а. - Брайън Кид) се опитваше да ги разтърве и споделяше: " Спри, стой. За Бога, и двамата просто спрете! ".

Ако " разводът " му с Юнайтед е бил мъчителен, то раздялата със брачната половинка му и детска обич Инна го прочиства финансово и води до раздор с двете му деца - синът Андрей-младши и дъщерята Ева.

" Съпругата ми Инна се срещна със Стас Михайлов, който е най-известният поп артист в Русия. Бях шокиран от това, което се случи, замаян. Не съм очаквал това да се случи.

Разводът лиши доста време. Единственото, което желаех, беше да мога още веднъж да виждам децата. Бяха сложни времена. Изнесох се от жилището ни в Москва и си открих място чартърен.

Връзката ми с децата в този момент е още веднъж такава, каквато беше. И двамата живеят в Лондон ", споделя Канчелскис.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР