Когато и да отидем на предсрочно избори с тази срамна

...
Когато и да отидем на предсрочно избори с тази срамна
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов, БСП: Когато и да отидем на предсрочни избори, ще е късно

„ Когато и да отидем на предварително избори с тази срамна сглобка, постоянно ще е късно. Това е най-нормалното и естественото, което може да се случи, след всичките тежки думи, които се разменят ГЕРБ и ПП-ДБ. " Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България " Борислав Гуцанов пред Bulgaria ON AIR.

„ Това, което се случва в последния месец, не са договаряния, а пазарлъци. Регулаторите да бъдат разграничени 50 на 50 - какво е това знамение? И да бъдат с надпартийни хора - кое е надпартийното на Гюров и Чорбанов, които станаха зам.-управители на Българска народна банка? Десислава Атанасова не водеше ли парламентарната група на ГЕРБ преди да стане парламентарен арбитър? А заместник-председателят на ДАНС не беше ли депутат от „ Продължаваме промяната "? Много е грозно това, което те вършат ", уточни той.

По неговите думи двете основни думи, с които може да се характеризира това ръководство е непросветеност и лакомия.

„ Всичко помнят записа, който изтече от съвещание на „ Продължаваме промяната ". Не вършат ли буквално това, което се разяснява в него - че изпират Борисов, по какъв начин да завладяват службите, по какъв начин Министерство на вътрешните работи би трябвало да е тяхно, с цел да завоюват локалния избор, за слугинажа към непознати посолства ", напомни Гуцанов.

Социалистът обърна внимание, че в съдружното съглашение на ГЕРБ не се приказва за политики, а единствено за систематизиране на регулатори и министерски кресла.

„ И това безочливо държание става пред очите на целия български народ. Надявам се хората да излязат на улицата и да ги изметат ", разяснява Борислав Гуцанов.

Народният представител приказва и за парламентарната комисия „ Боташ ", инициирана от социалистите.

„ Точно преди година питахме в Народното събрание за контракта, подписан от служебния кабинет, за 13 години с турската компания „ Боташ ". Този контракт ни задължава да плащаме, без значение дали вземаме или не вземаме газ. И забележете цената - 486 хиляди $ дневно. А също така, с изключение на този 1,8 милиарда куб. м газ, който плащаме, ние имаме още 1 милиарда резервирани от Гърция и 1 милиарда от Азербайджан - т.е. плащаме за 3,8 милиарда куб. м газ, а употребяваме с 1 милиарда по-малко. Благодарение на това, предходната година „ Булгаргаз " губи над 100 млн. лева Това не е ли занемареност? Затова от Българска социалистическа партия инициирахме тази парламентарна комисия. Не може по този безконтролен метод да бъдат харчени държавни пари ", безапелационен бе Гуцанов.

По думите му даже някогашният енергиен министър е признал, че по тръбите тече съветски газ, само че през медиатори. „ Тези медиатори дали заплащат на някого? Делян Добрев от ГЕРБ разясняваше схемите за десетки и стотици милиони, платени от комисионни. Сигурен съм, че има такива заплащания и те са у в този момент ръководещите партии ", счита Борислав Гуцанов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР