Когато Хелена Бонъм Картър влиза на снимачната площадка на филма

...
Когато Хелена Бонъм Картър влиза на снимачната площадка на филма
Коментари Харесай

Жената, която знае точно как миришат актьорите

Когато Хелена Бонъм Картър влиза на снимачната площадка на кино лентата " Тъмни сенки " от 2012 година, тя мирише на бърбън и цигари Gauloises. Нейният воин е психиатър пияч, която пуши непрестанно, само че Бонъм Картър не го прави - тя просто се е напръскала с мирис по поръчка, основан особено за нея от дизайнера на аромати Ейзи Гласър.

Неудобният портрет на женствеността, резониращ към този момент четири десетилетия

Тъжно настоящ и до през днешния ден

След като се срещат инцидентно на входа на учебното заведение на децата си в Лондон, малко по-късно стартират да си сътрудничат по безчет планове през годините. Започва се с драмата от 2009 година " Инид ", за която Гласър основава парфюм, напомнящ на " застояла пудра за лице, която незабавно ме върна в 50-те години на предишния век ", спомня си Хелена Бонъм Картър.

Гласър основава и тъмна примес от токсичен червен кантарион и беладона за Белатрикс Лестранж във филмите за Хари Потър, мирис на шоколад с пикантен червен пипер за героинята на Червената кралица в " Алиса в страната на чудесата " и нещо, което разказва като " остарял, напукан сапун " за ролята на мис Хавишам в " Големите очаквания " от 2012 година

" Хелена нямаше самообладание да влезе в подготовки с този ", споделя Гласър, която е известна с това, че има един от най-хубавите " носове " в бизнеса и се гордее с това, че спомага за по-добрата игра на толкоз доста артисти с интуитивните си смеси от аромати.

Родена в Обединеното кралство, Гласър прекарва ранните си години в Индия, преди да се върне в Лондон. Тя работи за английската парфюмна къща CPL Aromas в продължение на 20 години, преди да сътвори емблематичния мирис Agent Provocateur през 2000 година, а през 2016 година основа личната си марка The Perfumer`s Story by Azzi. Сега поръчков мирис от Гласър може да коства до 19 000 $, макар че тя предлага и сбирка от аромати на по-ниска цена, с цел да разреши на хората да открият личното си ароматно ДНК.

Нейният лист от клиенти на звезди включва актьорите Алисия Викандер, Нуми Рапас, Дамян Луис, Орландо Блум и Стивън Фрай, както и музикантите Кайли Миноуг и Адам Ламбърт. Но Бонъм Картър е тази, която показва своя " скришен парфюмерист " на любопитния Джони Деп на снимачната площадка на " Тъмни сенки ". Деп неотложно инструктира Гласър да сътвори мирис по поръчка за неговия личен воин, върколак на име Барнабас. И те не престават да работят дружно през годините.
 Вики Дъуган - дамата, ентусиазъм за най-секси анимационната героиня Джесика Рабит
Жената, вдхъновила най-секси анимационната героиня в историята

Коя е Джесика Рабит от действителния живот

" Ейзи има известно магьосничество, защото е способна да улови съвършената същина на героя в аромата ", споделя Джони Деп за работата на Гласър. Парфюмеристката има вяра, че ароматът оказва помощ да се разбере същински същността на характера. " Ще се срещнем, с цел да поговорим за ролята, стила, кой е режисьорът, кои са другите артисти, пространството, атмосферата, къде може да се снимат, дали ще е студено или горещо... Има доста детайли. След това ще отида и ще стартира да опитвам и трансформирам (аромата), до момента в който стане безусловно съвършен. Никога не съм срещала някой да споделя " не, не е напълно моето и това, което желаех ", споделя Гласър, която може да прекара от седмица до три месеца, с цел да сътвори мирис по поръчка.

Резултатът не постоянно е позитивно благоуханен, както при представянето на Джуд Лоу на застаряващ и раним Хенри VIII във кино лентата Firebrand. " Работих с Джуд върху " Младият папа " и той беше удовлетворен. След това пристигна в студиото и ми сподели: " Искам да мирише тъкмо като Хенри. " Казах му, знаеш, че ще мирише отблъскващо, нали? "

Резултатът беше опияняваща примес от миризми, лъхащи на неприятен мирис, подагра и други неприятни неща. " Беше забавно, тъй като другите артисти бяха наранени от неговото наличие, тази власт и манипулативна смрад, както в действителния живот. Докато Хенри можеше просто да маскира личния си мирис, като подуши носна кърпичка, която ухае на роза. "

Брад Пит е в нейния лист с стремежи от сътрудници, дружно с Джулия Робъртс и Леонардо ди Каприо, макар че е постигнала прогрес с последния, разкрива тя пред CNN.

Но без значение дали миксира персонализиран мирис за извънредно място, като Chiltern Firehouse в Лондон, или за богат човек - както прави за Синди Крауфорд (подарък за 50-ия рожден ден от брачна половинка ѝ Ранди Гербер) и Дейвид Линли - син на принцеса Маргарет и Антони Армстронг-Джоунс, Гласър подхожда към всеки мирис като към напълно нов пейзаж.

" Това е научаване за индивида или историята, характера, стила и по този начин нататък ", споделя Гласър, която назовава ароматите " любовта на живота ми ". И наподобява, че холивудските звезди се възползват от нейните услуги и обстоятелството, че основава единствени по рода си аромати, които им оказват помощ да усетят героя си по-добре и да влязат в кожата му.
 Джени Дювандер - дамата с език с най-голямата обиколка в света, отличена от Рекордите на Гинес
Жената с език, впечатлил даже Рекордите на Гинес

Тя може да допре носа си с език, само че това даже не е най-впечатляващото

" Както актьорите знаят, ароматът може да ви преобрази и да ви води на странствуване. Отваря порти в мозъка, работейки посредством обонятелната система, с цел да извади нескрито страстите ", означи Гласър. " Това може да ви накара да се почувствате по-могъщи, мечтани и уверени и да повлияе на това по какъв начин другите реагират на вас. По създание ароматът споделя история. "
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР