Когато гръм удари, как ехото заглъхва отново ще бъде на

...
Когато гръм удари, как ехото заглъхва отново ще бъде на
Коментари Харесай

АРТщрихи с Галя Крайчовска

„ Когато гръм удари, по какъв начин ехото заглъхва ” още веднъж ще бъде на сцената на Народния спектакъл.„ Тайният живот на Вера ” в конкурсната порграма на Берлинале. " Развратникът " с премиера в спектакъл " София ". Емблематични филми с истории от планината се събират в двудневна гледка.

40 години след последната режисура, емблематичната пиеса на Пейо Яворов -„ Когато гръм удари, по какъв начин ехото заглъхва ”, още веднъж ще бъде на сцената на Народния спектакъл „ Иван Вазов “. Започнаха подготовките на спектакъла, в който Бина Харалампиева още веднъж събира част от звездите, с които направи хитовия „ Лисичета “. Премиерата е планувана в навечерието на Световния ден на
Изтънчен комизъм и мотиви за размисъл - нова среща с героите на Ерик Еманюел Шмит в спектакъл София.
Eдин от най-четените създатели в света, а пиесите му се играят с огромен триумф в над 50 страни. Сега е ред на „ Развратникът ”, под режисурата на Стоян Радев., който споделя - Можем да бъдем парадоксално смели и да прегърнем превратната орис, да не осъждаме измененията, да иронизираме триумфите, да не се потискаме от неуспехите и да имаме вяра в истината на смеха и целувките. Спектакълът, който имах удоволствието да дирижирам, ни окуражава в тази посока.
„ Тайният живот на Вера ” с европейска премиера на Берлинале. Филмът на режисьора Тонислав Христов, копродукция на България и Финландия, е селектиран в конкурсната стратегия, в секция Generation 14 plus. Пожелаваме му триумф!
-София посреща италианското планинарско кино.
¤Емблематични филми с истории от планината се събират в двудневна гледка. На 23 и 25 януари в Бетахауз ще се насладим на лентите, отличени от международни кинофестивали, отпред с митове като Валтер Бонати и Тамара Лунгер. Кинопанорамата е част от целогодишната стратегия на Банско Филм Фест за разпространение на планинарската просвета, проведена взаимно с Италианския културен институт в София.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР