Когато говорим Гърция най-често си представяме великолепни плажове, средиземноморска кухня

...
Когато говорим Гърция най-често си представяме великолепни плажове, средиземноморска кухня
Коментари Харесай

Виртуална разходка сред скритите съкровища на Гърция

Когато приказваме Гърция най-често си представяме превъзходни плажове, средиземноморска кухня и антична история. Гърция обаче предлага още доста преживявания, които могат да изненадат и най-запалените почитатели на тази дестинация. Ако желаете да напълните очите и сърцето си с превъзходни гледки и чувства не е нужно да ходите далеко. Достатъчно е да посетите област Еврос в Северна Гърция. Ето няколко оферти:

Например – делтата на река Марица – там, където водите й се вливат в Егейско море. За задачата би трябвало да стигнете до Александруполис, а след това да поемете към делтата, за разходка с някоя от лодките, които чакат там. И по този начин предложение номер едно.



Красотата на този регион в действителност е смайваща. В региона за фотосафари идват фотографи и фенове на превъзходните гледки, само че и откриватели на птиците от целия свят. Повече от 400 от общо 600 типа птици в Европа могат да се видят точно тук, по делтата на Марица. За пеликаните и розовите фламинги, орлите и всички други пернати, чийто имена не знаете и ще видите в региона можете да научите доста в музея на птиците .



И по този начин предложение номер две. Като стана дума за музеи – в регионите към Александруполи, които са известни от епохи с копринарската си промишленост можете да разгледате не един, а няколко музея на коприната , където сладкодумните домакини ще ви опишат разнообразни истории и персонални мемоари.





Сред експонатите, фотосите и историите ще откриете и тъканите копринени рокли на господарките и сватбените одежди на девойките от това време. Можете да пробвате да тъчете копринените влакна както със актуален стан в съвременна фабрика, по този начин и с техника на повече от век, която към момента може да работи.



След всичко това не пропускайте да поемете глътка бистър въздух на 890 м.височина в Родопите, в гръцката им част - там където планината се спуска към морето . Ще видите като на длан целия регион, а в случай че желаете и да изберете една от многото благоприятни условия за спорт и разходки навън, които предлага планината.

- Да ни дадеш три аргументи, с цел да посетим това място...

- На първо място, поради река Места - обща за нас река, която пресича Родопите и тъкмо тук са живописните й завои. От тук можете да видите в действителност тази невероятна гледка - и погледът ви да стигне до Св. гора. Друго прелестно нещо тук е разнообразието от птици, орхидеите, изобщо природата. Освен това можете да продължите с автомобил към Ставруполи и по път да минете през доста изоставени села, където е цялостно с диви коне, споделя Илиас.



Продължаваме разходката в региона и търсим манастира на Св. Лидия . Св. Лидия е първата жена християнка в Европа. Малцина обаче знаят, че манастирът, който носи името на светицата и където се намира изворът, в който е кръстена от Св. Апостол Павел се намира единствено на 15 км.от град Кавала в градчето Кринидес.







В предверието на храма може да се види мозайка, която демонстрира пътят на Св.Апостол Павел по тези земи, ще ви впечатлят и майсторските фрески в храма.

В непосредствена непосредственост до манастира, на не повече от 2 км се намира Филипи – античният град , в чийто комплекс има изцяло непокътнат амфитеатър, където и през днешния ден се организират театрални фестивали.



И в случай че това не е задоволително – ще ви предложим да посетите една красива пещера . Тя се намира на 23км. северозападно от Драма, на малко повече от 30 км от Граничен контролно-пропусквателен пункт " Илинден - Ексохи ". В пещерата се вие още една река, този път подземна, която най-вероятно води началото си от България. Това е и единствената подземна река в Гърция – името ѝ е Ангитис.



Пещерата е красива, топла и доста приятна за разходки, тъй като е равна, без стръмнини или изкачвания.

Накрая ще ви покажем манастир Св. Никола . Единственият манастир, който е част от групата на Светогорските манастири – където се позволяват дами. Великолепното място, на което се намира дребен остров в езерото Вистонида е покрай селището Порто Лагос. На процедура манастирът се намира в народен парк, който включва и делтата на Марица.



Красивите и забавни места надалеч не се изчерпват с тези оферти. Скоро ще ви покажем още от скритите съкровища на Гърция.

създатели: Аделина Радева и Станислав Златев


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в


Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР