Когато Господ иска да накаже някого, първо му отнема разсъдъка.

...
Когато Господ иска да накаже някого, първо му отнема разсъдъка.
Коментари Харесай

Най-добре Валери Симеонов да хване самолета - за където и да е. Еднопосочно

Когато Господ желае да накаже някого, първо му лишава разсъдъка.
Съдейки по изявите на нашите пишман-патриоти, Господ съществено им се е ядосал. Иначе няма по какъв начин да си разбираем серията от нелепости, изръсени в последните дни? Но Валери Симеонов взе горно " до " с изказването си, че който желае да гласоподава, да хваща самолета към България, вместо да чака гласоподаване в чужбина.
сигурно са очаровани от тази фраза. В нея е съсредоточена такава грижа към нашенци, предпочели живот в чужбина, такава държавническа мисъл и чисто човешка топлина! С едно изречение Симеонов илюстрира цялата политика на сегашните ръководещи към българите в чужбина. Показа какво е национализъм и по какъв начин той работи от вътрешната страна на открито. Разви теза, подреждаща го до титаните на мисълта. Да, у нас те множеството се назовават патриоти.
Та съгласно Симеонов патриотичното в цялата работа е това, че като се резне опцията за гласоподаване на българите от чужбина, ще пострада най-много Хасан Хасанов, на който и адреса не му знаем., което сигурно от дълго време не е в Турция, а в Европа, съгласно баш патриотина към момента е настоящо.
Само дето не е.
Българите в чужбина надалеч не са единствено тези в Турция, с които Симеонов ни плаши. Заради бронирани като него крепко в главите мъчно ще гласоподават даже децата на същите тези сякаш национални избраници. Защото множеството са я из Европа, я оттатък океана. Това още един път демонстрира какъв брой далновидни и проницателни представители има родната политическа класа.
След като лишава години наред естествените хора от опцията, статуквото и през днешния ден се бори за всеки милиметър въздействие. А не може да се гласоподава за естествени, тъй като те са изблъскани надалеч от политиката. Или сами са се погнусили да работят в тази сфера. Защото в нея симеоновщината доминира от десетилетия. И от време на време се излива - я върху майки на деца с увреждания, я върху безпомощни баби по границата, я върху българите зад граница - зложелател номер едно на патриотичната селищна система.
Българите в чужбина по неофициални данни са близо два милиона и са най-големият вложител в България поради парите, които вкарват към околните си тук. Половината от тях да имат предпочитание да гласоподават - отново са цялостен милион. Патриотът Симеонов с лека ръка ги зачертава. Може би тъй като голямата част от тях ясно против корумпираното ръководство. И това сигурно е една от аргументите властта да не вижда вид за облекчение на опцията им за гласоподаване. Наказателната мярка обаче ще се върне, тъй като всеки българин в чужбина, лишен от изконното право на избор, ще изясни на света, в който живее, какви дебили ръководят България. А този имидж, един път основан, мъчно ще се промени.
Не знам, в действителност не знам кой гласоподава за сходни екземпляри. И ме е позор - и поради гласувалите, и поради определените.
Единственият метод това да се промени е Симеонов и сходните му да заловен самолета за където и да е - еднопосочно.
Автор: Евелина Гечева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР