Когато голяма купа с паста случайно се стовари върху килима,

...
Когато голяма купа с паста случайно се стовари върху килима,
Коментари Харесай

Осем трика за умен дом без джаджи

Когато огромна купа с паста инцидентно се стовари върху килима, имате потребност от някои специфични трикове, с цел да се отървете от петната.

Особено в случай че нямате специфична прахосмукачка.

Но вашият дом може елементарно да стане по-умен със силата на изпитани трикове, от които и да спестите пари, показва Bright Side.

Използвайте таблетки за съдомиялна, с цел да почистите тоалетната паница от петна

Таблетките за съдомиялна са направени за справяне с твърда вода и унищожаване на петна. Очевидно могат да оказват помощ за почистването и на други неща, като тоалетната да вземем за пример. Жълтите и кафяви пръстени във вашата тоалетна могат елементарно да бъдат отстранени, като поставите таблетката в съд в тоалетната за една нощ. После изтъркайте и не забравяйте да сложите ръкавици.

Използвайте сапун, с цел да вкарате тоалетната паница в съвършена форма

Няма потребност да купувате специфични освежители за тоалетна паница. Поставете сапуна в мрежа и го закрепете под ръба. Освен това можете да добавите омекотител в казанчето. Той ще потъне на дъното и ще остане в него, а банята ще мирише необикновено.

Използвайте фолио, с цел да отрушите тоалетната

Ако тоалетната ви паница е изцяло запушена, пробвайте този трик. Покрийте я компактно с найлоново фолио, с цел да не може да влиза въздух. След това пуснете водата. Когато фолиото стартира да се подвига нагоре, натиснете го надолу.

Използвайте лак за нокти, с цел да се справите с петната от железни опаковки

Ако оставите железно кенче на мивката и тя е мокра, ще останат петна. Можете елементарно да разрешите този проблем, като покрието дъното им с лак за нокти.

Нагласете горната част на пластмасова бутилка към опаковка прахуляк за пране

За по-удобна приложимост на праха за пране можете да употребявате пластмасова бутилка. Отрежете горната част на бутилката и я залепете към праха за пране.



Използвайте наново кафе капсулите

Поставете кафе вътре в капсулата и я покрийте с парче фолио.

Използвайте лак за коса за цветята

Тъжно е, когато пресен букет цветя увяхва бързо. За да накарате цветята да наподобяват свежи по-дълго, ги напръскайте с елементарен лак за коса.

Използвайте пяна за бръснене за разчистване на килими

Ако имате проблеми с почистването на килима, има елементарно решение. Бял крем за бръснене е безвреден за потребление, защото не съдържа оцветители. Просто го нанесете върху килима, изчакайте малко и по-късно го отстранете. Можете също да опитате този трик с вашите мебели.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР