Когато Фейсбук промени името си на Meta през октомври, имаше

...
Когато Фейсбук промени името си на Meta през октомври, имаше
Коментари Харесай

Нови ядове за Марк Зу.: Съдят го заради “Мета

Когато Facebook промени името си на Meta през октомври, имаше няколко опасения, че компанията възнамерява да господства в зараждащата се метавселена, само че тогава не беше известна една пострадала страна, която едвам в този момент става обществена, заяви The Verge.

Компания за инсталационно изкуство, наречена META (или Meta.is), разгласи, че ще съди Meta (или Фейсбук) за нарушение на правата на комерсиалната марка, потвърждавайки, че смяната на името на компанията на Зукърбърг нарушава откритата към този момент марка на по-малката компания.

„ На 28 октомври 2021 година Facebook присвои нашата марка и име, в които вложихме кръв, пот и сълзи в построяването ѝ през повече от дванадесет години “, гласи обява на уеб страницата на по-малката компания.

„ Днес, след осем месеца опити да преговаряме с Facebook добросъвестно и безрезултатно, не ни остана различен избор, с изключение на да заведем дело против тях “, допълват те.

В жалбата се твърди, че компанията на Марк Зукърбърг към този момент не може да дава артикули и услуги под марката Meta.

Съществуват още редица търговски марки, претендиращи за името Meta за нетехнологични артикули, в това число алкохолна напитка и производител на протези за крака.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР