Когато Европейският парламент, Механизмът за мониторинг, Венецианската комисия, международни неправителствени

...
Когато Европейският парламент, Механизмът за мониторинг, Венецианската комисия, международни неправителствени
Коментари Харесай

Божанков: Кой купи на една българска манекенка къща за 10 милиона в Испания

Когато Европейският парламент, Механизмът за мониторинг, Венецианската комисия, интернационалните неправителствени организации, непознати посолства сочат едно – България има систематичен проблем с корупцията, безконтролността на основния прокурор и неговата неограничена власт, Гешев е глух. Какво може да чакаме от прокуратура, която се оглавява от човек, който, запитан за връзките му с Борисов и ГЕРБ, си написа смс-и с пиара на Борисов?, съобщи от парламентарната естрада депутатът от Българска социалистическа партия Явор Божанков.

ГЕРБ паднаха от власт, само че наследството на това ръководство продължава да тегне над нас и последният образец е единствено отпреди няколко дни, обвързван с един голям скандал – с една къща в Барселона и подозрения за интернационално пране на пари на стойност към 10 млн. лева

Този скандал стана обект на разисквания в Европейския парламент, в българския парламент, в испанската преса и в българската преса. Но не стана обект на внимание от страна на българското държавно обвиняване или от страна на някогашните ръководещи от ГЕРБ, които омаловажиха абсурда като „ медийни изрески”. А самият Борисов съобщи, че той „ няма, не е имал и няма да има” къща в Барселона. Но „ медийните изрески” в Европа сезираха способените органи и те организираха следствие. „ Медийните изрески” се оказаха със стойност за непознатите органи. А никоя преса и никой в никакъв случай не е заявявал, че Борисов има къща в Барселона. „ Мис Бикини” има къща в Барселона - за 10 милиона, уточни той.

И въпросът е - кой купи на една българска манекенка къща за 10 милиона в Испания. Откъде пристигнаха тези пари? И отговорът се крие зад мрежа от компании подставени лица и офшорна благосъстоятелност. Този отговор 2 години не може да бъде открит от българските проверяващи, в лицето на прокуратурата. А тя неотдавна получи 219 страници отчет от непознатите служби, които би трябвало да преведе, и се надяваме да не ѝ отнеме още две години да направи това.

Въпреки всичко обществото ни се осведоми за този скандал, с помощта на четвъртата власт – медиите. И тук е моментът да им благодарим, че въпреки всичко някой прави работа. Защото от изтеклата в нашите медии информации се сочи: „ От събраната информация и извършените следствия може да се заподозре връзка сред Борислава Йовчева и българските средства, свързани с Борисов, се споделя още в отчета, в който на няколко места се сочи, че няма данни за законен генезис на средствата, вложени в капитала на тези компании, добави Божанков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР