Когато едностранно беше спрян газът от Газпром, трябваше бързо да

...
Когато едностранно беше спрян газът от Газпром, трябваше бързо да
Коментари Харесай

Петков за протеста: Няма да се поддаваме на натиск от хора, които искат да свалят правителството

Когато едностранно беше спрян газът от Газпром, трябваше бързо да намерим опция, чиято цена да е по-добра. На американския пазар цените са 1/4 от цените в Европа. В този миг доста ясно може да се види, че доставките от Съединени американски щати са опция, макар доставките, цената отново може да бъде добре. Проблемът е, че целият свят сега търси газ. Това сподели министър председателят Кирил Петков в ефира на Нова.

" Самата газ от Щатите идва на по-ниска цена и с всички други такси тя ще стане еквивалентна, като тази от Газпром ", разяснява Петков и сподели, че ще се резервира конфиденциалност за договарянията.

" Исках да потвърдя, че България не е подвластна, можем да си отстояваме ползите и имаме варианти ", сподели Петков.

" Когато махнем акциза на газа, доста от тези камиони са на газ, има неща, които можехме да създадем, в случай че имаше разговор. На срещата дребните превозвачи останаха. Правителството желае да балансира бюджета към всички, с цел да бъде постоянен, само че не може да се поддаваме на напън от някакви хора, които се надяват това държавно управление да не е там ", сподели Петков.

" Може би тази война ще бъде за няколко години напред най-малко. Колкото и да е неприятно, ние би трябвало да бъдем сплотени, тъй като това няма да свърши скоро. Трябва да пазиме нашите ползи и това държавно управление в този си състав е положително. Мисля, че не вървим към Трета международна война. В Одеса да вземем за пример има тонове с жито, в случай че това жито може да се изнася, за какво да не го изнасяме ", разяснява министър председателят.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР