Когато един от най-великите в българския баскетбол те сравнява с

...
Когато един от най-великите в българския баскетбол те сравнява с
Коментари Харесай

Българският Дражен Петрович

Когато един от най-великите в българския баскетбол те съпоставя с един от най-великите в европейския и международен, а си единствено на 19 години… какво ли се крие зад това!?

Петко Маринов без подозрение е величие в българския баскетбол. Видял е всичко, само че това което споделя за Йордан Минчев стряска. Да бъдеш като Дражен… Дражен Петрович – международна баскетболна легенда - роден в Хърватия и умрял без време по автомагистралите на Германия след плеяда велики мачове.

Йордан Минчев е родом от Сливен. На 10-годишна възраст за първи път влиза в зала и хваща баскетболната топка, а 8 години по-късно към този момент е част от състава на европейския клубен първенец - колоса " Фенербахче " Истанбул.

Най-шумната аудитория, най-великия треньор (Желко Орадович), грамаден бюджет, мегабаскетболни звезди и шампионска купа на Европа – всичко това обединено в едно име - " Фенербахче ". Един от знаците на турския спорт, клубът е доминант в последните години в европейския баскетбол, а Йордан Минчев е част от тази баскетболна полуда.

Едва навършил пълноправие Минчев подписва невиждан 6-годишен контракт с турския гранд. Дели една съблекалня с неповторими играчи, слуша наставленията на единствения - мегатреньора Желко Обрадович.

В последната година Минчев игра поредно за сръбския " Хемофарм " и македонския ФМП. В идващите два месеца ще бъде част от отбора на " Академик ", а през лятото като капитан на младежкия ни народен тим от него се чака водеща роля на европейското състезание в София.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР