Когато един от близките ни е сериозно болен, обикновено не

...
Когато един от близките ни е сериозно болен, обикновено не
Коментари Харесай

Ваш приятел е получил тежка диагноза, никога не му казвайте, че...

Когато един от околните ни е съществено болен, нормално не знаем какво да му кажем за разтуха - думите за поддръжка или звучат сладко, или... не оказват помощ, а се случва и да нанесат по-голяма щета.

Един от водещите психолози и началник на Службата за онкологична помощ в Русия Олга Плъшчева дава своите препоръки по какъв начин да методите в такава обстановка

Разбира се, даже не би трябвало да мислите за болежка. Искате по най-хубавия метод да помогнете на някого, който ви е безценен за теб, да го подкрепите, да го успокоите, да го мобилизирате, с цел да се бори с заболяването, само че той може да схване думите и дейностите ви по друг метод.

5 постоянно срещани изречения

Всичко ще бъде наред! Със сигурност ще се възстановиш!

Казвайки тези думи ще се опитате да успокоите болния, само че в случай че има хронична, неизлечима болест, давате подправена вяра. В същото време поемете отговорност за положението му, макар че не знаете по какъв начин ще се развият събитията.

По-добре е да кажете: " Много се тормозя за теб и желая всичко да е наред ".

Как си?

Изглежда, че тази фраза е безвредна и неутрална. Но в случай че всеки ден питате по какъв начин са нещата, човек може да се отегчи. В края на краищата той непрекъснато чува този въпрос - от лекари, родственици, познати, другари, сътрудници на работа. Тогава той може да се умори не толкоз от въпроса, колкото от пекалената угриженост.

Някои хора мислят, че не могат да се оправят без тях, по тази причина се пробват да спасят целия свят. Но помощта е добра, когато е потърсена.Ето за какво не е належащо да се насилва положителното!

По-добре е да кажете: " Аз съм толкоз обезпокоен, че желая да знам по какъв начин си всеки ден. Имаш ли нещо срещу? Кога мога да се обадя?

Кои са другите изречения четете в най-полезния уебсайт Zdrave.to.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР