Когато Дуейн Джонсън Скалата и Опра Уинфри обявиха създаването на

...
Когато Дуейн Джонсън Скалата и Опра Уинфри обявиха създаването на
Коментари Харесай

Дуейн Джонсън и Опра Уинфри критикувани заради благотворителна кампания в Мали

Когато Дуейн Джонсън „ Скалата " и Опра Уинфри оповестиха основаването на фонд за подкрепяне на хората, наранени от смъртоносните пожари в Мауи, стана ясно, че не са очаквали ответни реакции за това, което смятат за положително дело. Но те се сблъскаха с рецензия, защото мнозина настояват, че богата двойка е поискала обществеността да способства за организацията, до момента в който те двамата са пренебрегнали обществените си отговорности, заяви „ Vanity Fair ”.


Уинфри и Джонсън стартираха Народния фонд на Мауи през август с по 5 млн. $ от личните си банкови сметки. Във видеоклип, оповестен в Инстаграм, те желаеха дарения от други хора, загрижени за тежкото състояние на жителите на разрушения от пожара остров, като Уинфри сподели: " Оценяваме всяка поддръжка, която можете да дадете. Всички тези хора, които ми се обаждаха, пишеха ми и ми изпращаха известия и споделяха: " Какво да направя? "


Уинфри, чието чисто положение се прави оценка на 2,5 милиарда $, беше сюрпризирана от това, което последва, сподели тя пред Си Би Ес няколко седмици по-късно. Потребителите на обществените мрежи съвсем незабавно отвърнаха на звездите с десетки въпроси за какво тези извънредно богати звезди желаят дарения, откакто евентуално биха могли да финансират интервенцията от личния си джоб.

" Математиката не излиза ", гласеше един от мненията под известието им. " Вие, безусловно имате толкоз доста пари, че можете да ги дарите и да си ги върнете в границите на една година. " Тази забележка получи 10 000 " лайкове ", а други сериозни мнения събраха сходно утвърждение.


В диалог със CBS Уинфри съобщи, че Джонсън и тя си помислили, че защото и двамата са дарявали за благотворителни цели през целия си живот, че основаването на фонда с 10 милиона $ ще бъде чудесна концепция. „ Ще създадем това, което направи Доли ", сподели Опра, визирайки подкрепения от донори фонд " Моите хора " на Доли Партън в поддръжка на потърпевшите от пожарите в Гатлинбург, щата Тенеси, през 2017 година Двойката се надява " да накара други хора да дадат пари и по-късно ние ще ги преведем непосредствено в банковите сметки на хората ", сподели тя.

" Толкова доста хора се обаждаха и питаха: " Къде да дадем парите си? ". Така че си помислих, че ще дава на хората място, където да ги дават ", сподели Уинфри. " И тогава станах на идната заран и видях цялата тази статистика и си споделих: " Уау, какво стана тук? ".

Джонсън резервира безмълвие във връзка с отзвука, само че това се промени на 7 октомври. Във видеоклип, който наподобява е сниман край басейна от самия Джонсън, кечистът, трансформирал се в екшън звезда (чието чисто положение се прави оценка на 800 млн. долара), за първи път дава настояща информация за изплащането на компенсациите, като споделя: " Хилядите и хилядите оживели, фамилиите, към този момент започнаха да получават първите си средства през последните няколко седмици. "

След това той моли към разногласието, като сподели: „ Когато за първи път стартирахме фонда, имаше известна противоположна реакция … Искам да кажа, че го разбирам изцяло. “

„ Можех да бъда по-добър и идващия път ще бъда по-добър. Разбирам, че парите не падат от небето и не порастват по дърветата и има доста хора, които живеят от заплата до заплата. Разбирам го и знам какво е това. Живял съм от заплата до заплата, седем $. Знам ", сподели звездата.

„ И когато живеете от заплата до заплата – не желая да приказвам от името на всички. Ще приказвам за себе си, само че усещам, че е обвързвано. Когато живеех от заплата до заплата... елементарно се ядосвах и бях отчаян. И последното нещо, което желаете да чуете, когато живеете от заплата до заплата, е някой да ви желае пари, изключително когато индивидът, който ви желае пари, към този момент има доста пари “, акцентира Джонсън.

Говорейки през септември, Уинфри сподели, че „ 2200 души са утвърдени и тествани “, с цел да получат пари от фонда, и се чака този брой да пораства. „ Все още считам, че това е в действителност мощна концепция “, сподели известната водеща./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР