Когато дойде лятото, идва и непоносимата топлина, която често пъти

...
Когато дойде лятото, идва и непоносимата топлина, която често пъти
Коментари Харесай

Ето как да се спасим от горещините без климатик СНИМКИ

Когато пристигна лятото, идва и непоносимата топлота, която неведнъж носи дискомфорт. Това води до извънредно „ хвърляне ” през нощта в леглото и изпотяване, написа jenata.blitz.bg.

Как да решим този проблем?



Има някои страхотни трикове, които ще ви оказват помощ да се охладите и да се чувствате удобно в горещините.

Разбира се, най-хубавото решение е да си купите климатик, само че не всеки има пари за него.

Затова в този момент ще ви предложим 17 страхотни трикчета, с помощта на които няма да се морите от горещина и ще имате прохладни дни и нощи освен това без да се постанова да купувате климатик.

И по този начин, ето ги и тях:

1. Памучни чаршафи
Стойте надалеч от сатени и копринени чаршафи и насочете желанията си към по-хладнотое спално долни дрехи и памучните чаршафи. Леко долни дрехи от леки тъкани (например, египетски памук) е дишащо, тъй че е най-добре да спите с него през лятото. Египтяните имали необикновен метод на живот. Те даже имали собствен личен метод, с помощта на който се охладявали в жегите. Цаката е да охладите чаршафите си в студена вода.



2. Живот във фризера
Може да даже да сложите чаршафите във фризера за няколко часа, преди да си легнете в тях. Не, ние не сме луди, просто се уверете, че сте ги поставили в нещо като пластмасова торба, в случай че не желаете вашите чаршафи да миришат на пица и сладолед. Номерът няма да работи цяла нощ, само че ще ви даде отмора, с цел да заспите.

3. Не гответе печено
И всяка пържена храна. Лятото не е време за печене и пържене. По-добре да си извършите салата или лека чорба.

4. Затваряне на завесите
Затваряйте завесите денем, когато слънчевите лъчи са най-активни и загряват всичко в близост. Стаята ви незабавно ще се охлади.



5. Вземете студен душ
Студената вода ще ви помогне бързо да се освежите и да се чувствате добре.



6. Сложете влажен плат
Да, четете това право. Прикрепете влажен плат или чаршаф пред отворения прозорец. Това ще помогне за понижаване на температурата в стаята.



7. „ Не “ на електронни устройства
Изключете телефона и другите съоръжения и не ги зареждайте, до момента в който спите. Всички те излъчват топлота и през нощта не ви трябват.

8. Използвайте градината си
Ако засадите дървета и шубраци към къщата, те ще ви обезпечат нужната сянка и хладина. Лозите също правят чудесна работа. Разбира се, дърветата би трябвало да имат време да израстат, само че след няколко години ще ни благодарите за този съвет.

9. Боядисвайте къщата бяла
Ако живеете в личен дом, то боядисайте го извън с бяла багра. Белият колорит отразява светлината, като по този метод охлажда къщата.

10. „ Не ” на светлина
Това също има смисъл. Лампите - даже в случай че са екологично чисти - генерират топлота, по тази причина ги изключвайте, в случай че не са нужни. Във всеки случай слънцето свети по-дълго през лятото, тъй че изключването на светлината освен икономисва сила, само че и понижава непотребната топлота.

11. Използвайте зърна
Възглавници от елда не всмукват топлината като памука, тъй че закупуването на една от тях е добра инвестиция за лятото.

12. Вземи подгряваща поставка
Купете си отоплителна поставка. Докато сме привикнали да я пълним с гореща вода през зимата, с цел да е топло, през лятото го слагаме във фризера, с цел да получим съвършената чанта за лед и да се охладим.

13. Настоите вярно вентилатора
Вентилаторът е добър при умерени температури, само че когато на открито е отвратително горещо от него като че ли няма смисъл. Ако го насочите на открито, леко към прозорците, то ще изтласка горещия въздух. В случай, че имате вентилатор на тавана, настроите го да духа (върти) назад на часовниковата стрелка.

14. Вентилатор за лед
Вземете кутия, напълнете я с лед и поставете пред вентилатора. Когато ледът стартира да се топи, бризът на вентилатора ще увеличи хладния въздух, излизащ от повърхността на леда, създавайки приятна атмосфера.



15. Спи без облекла
Ето един пестелив съвет: забравете за пижамата си и спете голи. Това в действителност въздейства на качеството на съня, тъй като без досадни облекла тялото ви може да контролира телесната температура единствено. Тялото прегрява в съня си поради облеклата.



16. Колко ниско може да отидеш
Горещият въздух се издига, тъй че да спите в стая на първия етаж значи, че ще се почувствате по-хладно през нощта. Ако сте в едноетажна къща, можете да преместите чаршафите си на пода, с цел да улесните живота си.



17. Изолация
И още веднъж ослепителен трик, в случай че нямате климатик. Топлоизолацията на дома прави работа освен през зимата за да пази топлината вътре, само че и през лятото като не разрешава на хладкия въздух да излиза до дома, а горещия да влиза вътре.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР