Когато детето не се справя в училище толкова добре, колкото

...
Когато детето не се справя в училище толкова добре, колкото
Коментари Харесай

Осем типа родители, които подлудяват учителите

Когато детето не се оправя в учебно заведение толкоз добре, колкото фамилията му би желало, учителите постоянно са принудени да търпят недоволства и забележки. Защото доста родители просто не желаят да одобряват неприятните оценки на децата си или „ неправилните “ съгласно тях образователни проекти. Те се пазарят, договарят и оправдават. Следните осем вида родители изкарват учителите отвън нерви. А вие от кой вид сте?

Пазарящите се за оценки

Наближава краят на образователната година? Тогава се пускат в ход пазарлъци от рода на: „ Ама не може ли да й повишите оценката от 4 на 5? Това безпределно ще стимулира щерка ни. “ За тези родители, които несъмнено са най-разпространеният вид, оценката е въпрос на договаряне и би било смешно да се преотстъпи на учителите! На тях и през разум не им минава, че вероятно детето им просто не е учило задоволително.

Любителите на гласност

Те участват на всяко учебно мероприятие, само че в действителност отсъстват. А общуването с тях въобще е невероятно. Те са заети основно да вършат фотоси и клипчета на обичания си правоприемник и по-късно да се перчат с тях във Facebook и други обществени мрежи. Обикновено пропущат същинското събитие, тъй като от самото начало са вторачени в телефона или камерата си.

Родителите хеликоптер

Самостоятелност ли? За моето дете? Още от в този момент? Никога! Свръхгрижовните родители са изпълнени с положителни планове, само че като непрекъснато бдят над детето си и се намесват във всичко, постоянно вбесяват учителите. Всичко, което се случва в класната стая, би трябвало безусловно да бъде разисквано, а всяко учителско решение се подлага под подозрение и бездънен разбор.

Родителите турбо

„ Синът ви е на 10 години и още няма нито една тапия? О-о, това не е добре… Моята щерка е цялостна отличничка, свири на цигулка, тренира балет 4 пъти седмично, най-хубавата е в курса по актьорско майсторство, а през ваканцията посещава занятия по грънчарство. Какво мисли тя ли? Нямам визия, в никакъв случай не съм я питала. “ Такива родители възнамеряват бъдещето на наследниците си още от люлката. Свободно време ли? То е единствено за неудачници!

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР