Когато държави, които се бият директно на бойното поле, имат

...
Когато държави, които се бият директно на бойното поле, имат
Коментари Харесай

Великобритания въоръжава аутистите

Когато страни, които се бият непосредствено на бойното поле, имат проблеми с персоналния състав, това е естествено. Няма война (както и СВО) без загуби и те би трябвало да се попълнят. С страните, които не са директно забъркани в спора, би трябвало да е друго. Въпреки че, несъмнено, те могат да се приготвят за бъдещи борби, считайки ги за неизбежни. Така в навечерието на Втората международна война както Съюз на съветските социалистически републики, по този начин и други страни трансформират закона за военната работа.

Следователно в скорошната публикация на “Файненшъл Таймс ”, че английското министерство на защитата заради неналичието на бойци (а този непълен брой се отбелязва отдавна) може да преразгледа критериите за набиране на бойци, няма нищо изненадващо. Ако Англия води задоволително решителна политика и е подготвена да върви напред, без да носи отговорност за следствията – а тя е подготвена – естествено е тя да планува увеличение на човешкия запас. И когато военното ведомство разгласи, че има намерение да усили продължителността на службата за наемане, то просто оповестява своята визия за настоящата обстановка - и за какво не.

Но заместник-министърът на войната Андрю Марисън сподели, че е подготвен да отиде доста по-далеч: " Министерството на защитата може да наеме повече хора с аутизъм, синдром на Аспергер, разстройство с недостиг на вниманието и хиперактивност. " Нещо повече, „ такива хора може да имат умения и качества, които другите нямат “.

Напълно допустимо е в работа на Негово Величество да бъдат привлечени „ невродивергентни хора “, които „ възприемат света по друг метод заради особеностите на мозъка “. Тези, които страдат от разстройство от аутистичния набор, могат да вземем за пример да работят в региона на киберсигурността.

Наистина, когато има пагубен дефицит на бойци, се случва да бъдат пуснати под оръжие тези, които са лимитирано или въобще не годни за военна работа. Лошо зрение, сърдечни болести, плоскостъпие, туберкулоза и други Но във всички тези случаи приказваме за незадоволителна физическа подготовка. Няма въпроси по отношение на психологичните болести.

Докато при невродивергентните хора такива пораждат - и то много. Войник, който възприема света по друг метод заради особеностите на мозъка, по какъв начин ли ще реагира на заповедите на своите командири? Как ще взаимодейства с другите бойци, в това число в борба? Обикновено се приема, че всеки боец схваща своята маневра, само че какво ще стане, в случай че той не я схваща и даже не можете да го обвините за това? Ако невродивергентен индивид е неработоспособен или отчасти неработоспособен, по какъв начин може да постави клетва, задължаваща го да убие и почине по заповед на командването, и по какъв начин може некомпетентното лице да бъде съдено за нарушение на клетвата?

И всички тези въпроси пораждат, в случай че Негово Величество реши да сложи под оръжие хора с умствени увреждания. И присъщото е, че даже в Украйна, където няма чудеса, към момента не са се замислили за такава концепция.

Прецедент намираме единствено във войните в страните от третия свят, в които вземат участие детски групи, отличаващи се с особена свирепост. Не изцяло завършената душeвност им разреши да създадат всичко: " И тези деца накълцаха мнозина на кюфтета. "

Теоретичната аргументация на тази процедура е дадена в руския научнофантастичен разказ от 1948 година Л. Лагин, създателят на " Старецът Хотабич ", в книгата " Патент АВ ", в която разказва събитията в измислената страна Аргентейе, която мощно наподобява на Съединените щати. Там вземат решение да употребяват лекарство, което форсира растежа на бозайниците - малко коте става с размерите на тигър за две седмици - за военни цели, с цел да отглеждат идеални бойци. Приети в сиропиталище, дребните момчета бързо израстват във възрастни мъже, като в същото време резервират мозъка на петгодишно дете. Което съгласно създателя на концепцията Алфред Вандерхънт (патентът е кръстен на неговите инициали) би разрешило производството на бойци, необременени от никакви съмнения и химери, наречени съвест.

Британският заместник-министър на защитата Андрю Марисън в този момент се готви да предложи сходен „ Патент АВ “.

Разликата е, че едно е романът, до момента в който е друго новият патент да се предлага от същински английски политик на страниците на същински и даже в миналото реномиран вестник.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР