Когато човек силно желае мечтата му да се сбъдне, вярва

...
Когато човек силно желае мечтата му да се сбъдне, вярва
Коментари Харесай

От Тервел до професионалния кеч в САЩ – пътят на сбъднатата детска мечта на Дъмян Попов

Когато човек мощно желае фантазията му да се сбъдне, има вяра в нейното реализиране и целенасочено прави крачка след крачка към нея – всичко на този свят е допустимо. Доказателство за това е 28-годишният Дъмян Попов от Тервел, който от 2016 година е професионален кечист в Съединени американски щати. Мнозина са постигнали американската фантазия, само че малко на брой са осъществили своята детска фантазия. А Дъмян от дребен е желал да бъде точно кечист. Първата крачка, която подхваща, са тренировки по джудо в родния си град при Жеко Георгиев, като задачата му е била да се научи на съществени хвърляния, захвати и най-много рухвания, които ще са му от изгода за кеча. След завършването на СУ „ Йордан Йовков “ в Тервел, избира компетентност „ Приложна филология “ с британски и китайски език във Великотърновския университет и стартира тренировки по муай-тай, кикбокс и ММА в клуб „ Ча-На “ в остарялата столица, отпътува на студентска бригада в Съединени американски щати, като в Охайо тренира джиу-джицу, а по-късно намира метод да се върне за непрекъснато в щатите – след сполучливи проби в едно от най-хубавите и сполучливи кеч учебни заведения в света – WWA 4 в Атланта. Всяко деяние е било следващата изцяло осъзната крачка към постигането на огромната фантазия. Именно поради нея учи британски език и тренира бойни спортове, точно поради нея отива на бригада в чужбина, точно поради нея се мести да живее в Съединени американски щати.

Дъмян обаче има упоритостта да развие кеча и в родината си и в края на предходната седмица организира в Габрово първия за България кеч семинар, който продължи съвсем 8 часа без спиране. Близо 80 индивида от цялата страна се включиха в теоретичната част, а половината от тях участваха и в практическите занимания на кръга. Интересът към събитието е уверил Дъмян, че България има капацитет за развиване на кеча и той към този момент има хрумвания за последващо събитие. Той означи, че кечът към този момент не е чисто американско развлечение, а се е наложил и в други страни по света като Англия, Германия, Мексико и Япония.

Веднага след семинара в Габрово, Дъмян се е отправил към Букурещ се първата си кеч борба отвън Съединени американски щати. След нея намира време за няколко дни отмора, които прекарва в родния си град, в който обича да се завръща всяка година.

Изминалото лято е било натоварено за него, като е имал приблизително по 6 участия на месец – както в неговия щат Джорджия, по този начин и в прилежащи като Тенеси. Кариерата му до момента обгръща още Охайо, Алабама, Флорида и Ню Йорк, като публиката нормално е сред 100 и 500 индивида. При едно от тези присъединяване зад кулисите получава препоръки персонално от Трите Хикса.

„ Тази година е най-успешната в моята кариера. Успях да направя доста положителни мачове за разнообразни организации. През лятото участвах на шампионат в Тенеси, на който бях първият разгласен авансово участник. След като се завърна в Съединени американски щати, ми следва да направя стъпки към по-големите федерации. За да пробиеш в кеча, е доста значимо какъв облик имаш и дали той има място по малкия екран “, показа Дъмян Попов за медийна група „ Добруджа “.

Той означи, че с цел да бъдеш добър кечист се изискват доста и разнообразни умения – спортни и актьорски, а съща по този начин в основата на израстването има доста логика на психиката, тъй като е значимо да усещаш страстите на публиката и да успяваш да й влияеш и да я въвлечеш в зрелището.

На кръга той е Деймиън Тангра, като обликът, който построява, е с акцент върху България, прабългарската и славянската просвета – както посредством името, по този начин и със знаците по екипа му, като запазената марка е розетата от Плиска на неговата тениска. Много от хватките, които ползва, са изцяло истински, като въведените от него носят имената Български коремотрошач, Дуло и впечатляващия завършващ удар Кикимора.

„ Чувството да изляза пред аудитория, която скандира името ми, е неповторимо. Когато вляза в моя облик и чуя хората, поемам тази сила и не помня за всичко. Това оказва помощ и да не чувстваш толкоз доста болежка по време на мача. Естествено, на идващия ден нещата са доста по-различни, само че страстта, която ми носи кеча, надвишава цената на болката “, показа Дъмян.

Все още той не може да се устоя единствено с кеча, по тази причина работи още като диспечер в компания за пътна помощ, а в края на седмицата и като барман. За да поддържа своята спортна форма, всеки ден става в 5.30 часа и прекарва по 1 час в школата за тренировки преди работа, а вечерта – още 4 часа. Когато има присъединяване, нормално е зает по 24 часа – ставайки рано, с цел да отиде на първата работа, вечерта е време за шоуто, а през нощта е на промяна в заведението. Всяко пътешестване до школата му лишава по час, което е в границите на естественото за Атланта – четвъртия по територия град в света, чиято повърхност се равнява на цяла Добричка област.

„ Ако не си подготвен на тези жертви, няма по какъв начин да се развиваш и да стигнеш по-напред. Привърженик съм на бизнес мисленето, че би трябвало да дадеш повече от другите, с цел да получиш повече. Ако си подготвен на всеотдайност, в бъдеще ще имаш по-големи резултати. Големите стъпки, които би трябвало да направя, ги накълцвам на по-малки и по този начин всичко е доста по-лесно. Понякога ми се е налагало да си взема малко отмора, с цел да презаредя душевен, само че в никакъв случай не е имало миг, в който да мисля за отричане от кеча “, съобщи Дъмян Попов.

Всички негови родственици го поддържат в решението му, като единствената компликация, която среща, е да изясни на по-възрастните от тях, че в кеча има по-важни неща от това кой е спечелил и към момента техният първи въпрос към него е дали е победил.

dobrudjabg.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР