Започва описването и разчистването на щетите в Плевен след снощния

...
Започва описването и разчистването на щетите в Плевен след снощния
Коментари Харесай

Разчистват щетите в Плевен след снощния порой

Започва описването и разчистването на вредите в Плевен след снощния проливен дъжд, който наводни града. До 1.30 часа екипи на пожарната са работили по премахване на зародили катастрофи. Въпреки проблемите няма оповестено бедствено състояние нито в града, нито в региона.

Областният шеф на Плевен Николай Абрашев изясни пред Българска национална телевизия, че в обитаемоте места няма потърпевши и жертви.

„ Изстреляни са към 200 градоносни ракети, казусът е, че за по-малко от 30 минути са паднали над 40 литра на квадратен метър и канализацията не е смогнала. По селата няма проблеми, единствено едно дърво е паднало на пътя за с. Ясен, само че то е отстранено. Имаше спирания на тока на няколко места, само че екипи са ги отстранили навреме “.

Кризисният щаб обаче не е могъл да заседава в регионалната администрация, защото приземният етаж на постройката също е бил наводнен. Екипи на ВиК са изпомпвали вода от залетите етажи и гаражи.

Около 30 са сигналите за вреди, подадени в регионалния град, съобщи кметът на Плевен Валентин Христов. Тролеите са с изменен маршрут до премахване на провалите по пътната инфраструктура. Ул. „ Пирот “ е една от мощно разрушените в резултат на стихията. Движението е лимитирано поради вреди по настилката.

Протекъл е покривът и на Драматичния спектакъл.

Паднала гръмотевица е провокирала пожар в някогашния циментов цех – той е отхвърлен бързо, сподели шефът на пожарната в Плевен Станислав Атанасов.

„ Около 20 часа беше спешната обстановка. В течение на към час и половина, два са работили 11 екипа на пожарната. Основното беше извеждането на хора в наводнени коли – в централната градска част, индустриалната част и изхода към София – обичайно ниски сектори с нараснало равнище на водата “, изясни той.

Днес кметът на Плевен доктор Валентин Христов привиква незабавно съвещание на всички ангажирани с почистването и реда в града. Ще бъдат оценени нанесените вреди.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР