Когато бягате, подлагате тялото си на интензивна тренировка. Това означава

...
Когато бягате, подлагате тялото си на интензивна тренировка. Това означава
Коментари Харесай

Пет грешки, които правим след тичане

Когато бягате, подлагате тялото си на интензивна подготовка. Това значи предизвикателство за мускулите, повече работа за ставите и за мозъка, тъй като би трябвало да се концентрирате върху всяка стъпка.

Веднага откакто завършите тренировката, стартира една доста значима фаза: възобновяване. Сега тялото ви компенсира напрежението, на който е било подложено, с цел да се премине към идващото равнище - на продуктивност.

Много трениращи обаче вършат неточности след тичането, които са нездравословни за процеса на възобновяване...

Грешка # 1: Спирате внезапно

След като влизате вкъщи, дали се хвърлихте на дивана? Голяма неточност - в никакъв случай не би трябвало да приключвате тренировката си толкоз внезапно. Движете се, ходете, дайте на тялото си опция да се охлади постепенно. Съзнателно привършване на тренировката разрешава на тялото ви да знае, че може да стартира незабавно с възобновяване.

Грешка # 2: Не се рехидратирате

Вашето тяло може да работи дейно и да отстрани метаболитните боклуци (например млечна киселина, която се получава след интензивна тренировка), в случай че рехидратирате след тичане. Ето за какво би трябвало да изпиете задоволително вода или електролитна питиета в границите на два часа след бягане. Това бързо ще обезпечи на мускулите ви О2 и хранителни субстанции, които да поддържат тялото ви гъвкаво.

Грешка #3: Не възстановявате равнищата на гликоген

Хабите доста сила по време на бягането, изгаряте калории и цялото ви тяло работи интензивно, а това значи, че се черпят запаси. Те би трябвало да бъдат възобновени допустимо най-бързо.

Ако не осигурите на тялото си сила след подготовка, спирате мускулния напредък и възпрепятствате възобновяване, което може да докара до пострадвания.

Хората, които тичат, с цел да отслабнат, би трябвало да се хранят след подготовка. Вашият метаболизъм е деен, само че тялото ви се нуждае от " цялостен контейнер ", с цел да възвърне мускулите, които обезпечават дейно изгаряне на мазнините.

В първите няколко часа след подготовка тялото ви е изключително възприемчиво към трите макронутриента въглехидрати, протеини и мазнини, както и витамини и минерали.

Грешка #4: Ядете всичко, което видите след подготовка

Много хора надценяват какъв брой калории са изгорени по време на тичане и постоянно се възнаграждават със сладкиши, чипс или бира. Т.е. употребяват повече калории, в сравнение с са изгорили по време на подготовка.

Храните с високо наличие на мазнини и захар или алкохол освен съдържат доста празни калории, само че и попречват доста възобновяване.

Грешка # 5: Не давате отмора на тялото си

Вашето тяло е под огромно напрежение, когато работите и се нуждае се от отмора. Уверете се, че получавате задоволително сън, сред седем и осем часа непрестанно, с цел да компенсира бягането. Енергийна сънливост към обяд предлага още повече изгоди за възобновяване! /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР