Когато беше спрян газът от Газпром трябваше бързо да намерим

...
Когато беше спрян газът от Газпром трябваше бързо да намерим
Коментари Харесай

Петков: Двата кораба с газ от САЩ вече са тръгнали

" Когато беше спрян газът от " Газпром " трябваше бързо да намерим опция. Прегледахме всички варианти и на пазара в Съединени американски щати цената е на една четвърт от тази в Европа "

Това описа министър председателят Кирил Петков в изявление по Нова ТВ в коментар за ускорената диверсификация в последните дни и сегашната оферта за два танкера газ от Съединени американски щати.

" Искам да потвърдя, че България не е подвластна и никой едностранно не може да ни извива ръцете ", уточни той.

Премиерът заяви, че двата кораба от Съединени американски щати към този момент са тръгнали и посочи, че договорът е подписан непосредствено с американска компания.

" Договорихме и азерски газ, с цел да може да пристигна в България на 1 юли, без значение дали гръцката връзка е издигната ", уточни Петков.

Премиерът разяснява и напрегната обстановка с превозвачите, като сподели, че е получил положителни хрумвания от дребните превозвачи, които не са свързани единствено с заплащане на пари.

" Една част от превозвачите имат закрепени контракти за транспорт, цените на горивата се качват и те са притиснати. Разбирам тези хора ", уточни още Петков.

Според него обаче други са " група хора, крали пари през времето, които знаят, че рано или късно ще стигнем до тях, тъй като работим с европрокуратурата. "

" Те имат период това държавно управление да падне те преди да бъдат хванати... и те знаят, че имат сред 3 и 6 месеца ", заключи министър председателят. " Има рецензии в обществото към работата на държавното управление, само че множеството хора схващат, че последващи избори в този момент, по време на война, освен са нещо безмислено, само че и доста нездравословно. "
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР