Кога хората ползват офшорни сметки? Отговор на този въпрос даде

...
Кога хората ползват офшорни сметки? Отговор на този въпрос даде
Коментари Харесай

Банкер каза кога се ползват офшорки

Кога хората употребяват офшорни сметки? Отговор на този въпрос даде топ банкерът Левон Хампарцумян в изявление за Нова тв.

„ Наличието на офшорни сметки не е закононарушение, нито е укoримо. Но в случай че се намерят причинно-следствени връзки за сформиране на произвеждане, това е друго. Възможно е нещо да е законно, само че да е морално недопустимо. За един политик това е значимо ”, разяснява Хампарцумян в ефира на „ Здравей, България ”.

Той изясни и за какво хората прибягват към офшорни сметки. Причините, съгласно банкера, могат да бъдат доста – проблеми в фамилните връзки или предпочитание за по-силна отбрана на средствата.

„ Ако е някакъв огромен промишлен план, в който налозите на другите участници не са идентични, отиват в такава офшорна сметка и нещата се изравняват. Има нещо, което огромните корпорации вършат – трансферно ценообразуване, от световна интервенция събират парите си там, където могат да платят най-нисък налог. Ако един човек цялостен живот е бил на държавна работа и един ден се разсънва необяснимо богат с неща, които наподобяват изцяло легални – може да е измислил бизнес, само че в множеството случаи не е по този начин. Затова съществуват данъчни и всевъзможни други служби ”, изясни Хампарцумян.

Той акцентира, че към офшорните сметки не могат да бъдат преведени " пари от куфарче ". Сумите минават през банка и би трябвало да бъде пояснен техният генезис.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР