Кофите за физически нужди в Бургаския затвор все още се

...
Кофите за физически нужди в Бургаския затвор все още се
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Кофите за ака*е в Бургаския затвор още на мода?

Кофите за физически потребности в Бургаския затвор към момента се употребяват, кълне се пред Lupa.bg столична крими фигура, която има познати в морския пандиз. Този тип тоалетна стана известна преди години, когато в медиите излезе информация, че Димитър Желязков - Митьо Очите ак*л в кофа.

Въпреки че в последно време ситуацията на лишените от независимост в цяла България се усъвършенства, хора настояват, че в Бургаско този тип модернизиране към момента е единствено фантазия.

Проверка на Lupa.bg сподели, че кофите се употребили единствено при рискови обстановки, човек работещ в правосъдното министерство се кълне, че там имало естествени тоалетни.

Заради Ковид пандемията нещата са малко пооправени, само че хигиената във всички зандани е под всякаква рецензия.

В Софийският централен затвор да вземем за пример в кухнята се разхождали плъхове, като в супите се намирали всевъзможни луксове като хлебарки, мухи и какво ли още не.

Затвор Бургас се намира в Югоизточна България. Основната постройка е ситуирана на територията на град Бургас в квартал „ Акациите” и е издигната през 1938 година върху безплатно преотстъпен терен от Общинския съвет на града.

През 1985 - 1986г. постройката на пандиза е разширена и са надстроени още два етажа. През 2016г. с безплатно финансиране от Кралство Норвегия е построена и оборудвана напълно нова кухня към пандиза, която обслужва корпуса и прилежащите му общежития.

От месец март 2015 в Затвора Бургас е открит и арест, а след август 2016г. карцерът минава на административно послушание на пандиза. Разполага с 36 места, отговарящи на нужните условия, настояват от правосъдното министерство.

В момента, със средства от бюджета в размер на към 1 млн. лева, се прави огромен ремонт на корпуса на пандиза в Бургас. Ремонтните действия ще приключат до края на 2017г., с което изискванията на изтърпяване на наказване „ отнемане от независимост “ ще дават отговор на европейските условия. Лишените от независимост настанени в тях ще разполагат със най-малко 4 кв. м. повърхност и независим хигиеничен възел.

В сегашния миг в Затвора Бургас са настанени над 750 души, което го прави един от най-натоварените в страната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР