Кофеинът увеличава способността ни да се концентрираме, но не стимулира

...
Кофеинът увеличава способността ни да се концентрираме, но не стимулира
Коментари Харесай

Кофеинът носи настроение, но не енергия

Кофеинът усилва способността ни да се концентрираме, само че не подтиква креативната интензивност и сила, оповестяват МедикълЕкспрес и Българска телеграфна агенция.

  " В западната просвета има стандарт кофеинът да се свързва с креативен специалности и метод на живот - от писателите и тяхната връзка с кафето до програмистите и енергийните им питиета ", споделя Дария Забелина, учител по логика на психиката в университета на Арканзас и водещ на изследване за резултата на кофеина.

Тя и екипът й изследвали когнитивния и креативния резултат на кофеина върху 80 доброволци. В резултатите от изследването си експертите означават, че " конвергентното мислене " е обвързвано с търсенето на характерно решение на проблем, да вземем за пример търсене на правилен отговор. " Дивергентното мислене " се характеризира с генерирането на концепция, когато са вероятни голям брой разнообразни решения.

На участниците в опита били раздадени таблетки, като част от тях съдържали 200 мг кофеин, еднакво на чаша мощно кафе, а другите били плацебо. След това били подложени на общоприет тест за премерване на конвергентно и дивергентно мислене, работна памет и въодушевление.

Резултатите сочат, че кофеинът не въздейства на творчеството и на работната памет, само че оказва удобно влияние върху настроението на част от участниците в опита.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР