Кое е в колапс? Парламентът работи, а в хазната има

...
Кое е в колапс? Парламентът работи, а в хазната има
Коментари Харесай

Бойко Борисов съобщи важни новини за България

Кое е в колапс? Парламентът работи, а в хазната има милиарди левове повече. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов пред публицисти по време на инспекцията на трасето на Автомагистрала „ Хемус “ сред Белокопитово и Буховци, написа novini.bg.

" Кметовете на Шумен и Търговище ме осведомиха за компликация по трасето с отчуждаването на 180 декара земеделска земя. По-късно разговарях със притежателя на земята. С него се разбрахме да се търси законово решение, с цел да не се забавя градежът на автомагистралата ", написа той във Facebook.

" Движение за права и свободи за това ли ги е гняв, че контрабандата от 34% слезе под 5%. И за това, че бюджетът за новата година, в резултат на битката на институциите, донесе милиарди повече в хазната? Само преди 2 години кабинетът „ Орешарски “ източи банките, унищожи ги, платихме близо 7 милиарда по-късно и заварихме недостиг в бюджета към минус 4%. Сега за идващия бюджет половин милиард повече има за обучение, половин милиард повече за опазване на здравето, 10% от горната страна върху заплатите на служители на реда, военни, правосъдна защита, лекари, всички. Половин милиард повече за общините. 150 млн. повече за хората с увреждания. Кое е в колапс? “, попита министър председателят.

" Едни нови избори са още 50 милиона – единствено сметнете за Коледа и Великден отиват по 100 милиона за пенсии. Казвам ви обстоятелства, за събрани пари допълнително от институциите. Пенсиите се усилват в този момент. Има избори на 4 години - отиваш и ги печелиш. “, разяснява Борисов.

" Парламентът работи, приема закони в периоди, а армията занапред я възвръщаме. Визията за армията беше да си купуват хеликоптери и транспортни самолети – нищо друго. Доколкото си припомням на Консултативния съвет, тъй като разбрах, че през вчерашния ден са били при президента да показват Визията, Нинова беше изрично срещу 2% за защита, нещо което е първа точка на програмата на президента. За какво са се разбрали не разбрах “, безапелационен бе Бойко Борисов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР