Коалицията Продължавам промяната - Демократична България губи най-много доверие сред

...
Коалицията Продължавам промяната - Демократична България губи най-много доверие сред
Коментари Харесай

"Продължаваме промяната - Демократична България" губи най-много доверие, сочи проучване на "Алфа Рисърч"

Коалицията " Продължавам смяната - Демократична България " губи най-вече доверие измежду гласоподавателите по отношение на изборите от началото на април, сочи ново социологическо изследване на " Алфа Рисърч ". От организацията отдават това на съставянето на държавно управление от тяхна страна, което беше подкрепено от ГЕРБ и в чийто състав външен министър и предстоящ ротационен министър председател е някогашният еврокомисар Мария Габриел.

Изследването е извършено в интервала 20 - 26 юни и се осъществя със лични средства. Проучването е извършено измежду 1000 пълнолетни жители от цялата страна. Информацията е събрана посредством директно стандартизирано изявление с таблети по домовете на интервюираните хора.

 Христо Иванов загатна, че е добре да има съглашение с ГЕРБ Христо Иванов загатна, че е добре да има съглашение с ГЕРБ

След като на последните парламентарни избори новата коалиция завоюва 24.6%, в този момент за тях измежду твърдо решилите да гласоподават, вота си ще дадат малко над 20%.

ГЕРБ също търпи загуби от поддръжката си за кабинет на " Продължаваме промяната - Демократична България ", само че те са доста по-малки. Партията на Бойко Борисов би спечелила изборите, в случай че те са през днешния ден, с 25.1% от вота. За съпоставяне - при започване на април за тях гласоподаваха 26.5% от хората.

От " Алфа Рисърч " не регистрират разбърквания при останалите партии, като в Народното събрание биха влезнали още веднъж същите политически сили, които са в него и сега. " Възраждане " са трети с 15.4%, Движение за права и свободи са четвърти с 12.6 на 100 от гласовете, а Българска социалистическа партия и " ИТН " са надлежно с 8.8% и 4.1%.

 " Тренд ": Около една трета от българите утвърждават кабинета Денков - Габриел

От изследването се схваща още, че доверието към кабинета при започване на неговото битие е 20%, до момента в който 37% гледат на него с съмнение. По-добър, само че също поляризиран начален персонален рейтинг има министър председателят Николай Денков - 26% доверие и 30% съмнение.

Социологическата организация отбелязва още, че зад общото ръководство застават 77% от гласоподаватели на ГЕРБ и 76% от тези на " Продължаваме промяната - Демократична България ". Над 40 на 100 от гласувалите за други партии и всеки трети от неучаствалите във вота също поддържат решението за кабинет сред двете партии.

 ГЕРБ и ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " ще организират срещи всеки вторник

Президентът Румен Радев резервира най-високо доверие всред политиците, само че рейтингът му ерозира доста след общественото опълчване на образуването на постоянно държавно управление. " За пръв път откогато заема поста, отношението към президента е мощно поляризирано, поддръжката - разколебана, а персоналният му имидж с отрицателен тренд: 33% позитивно, 32% негативно и 35% неутрално ", прецизират от " Алфа Рисърч ".

Сред партийните водачи Бойко Борисов е с най-голям рейтинг с 20.5% доверие. Зад него се подреждат Христо Иванов (16.9%), Асен Василев (16.5%) и Кирил Петков (15.9%). Най-голямо е недоверието към водача на " Възраждане " Костадин Костадинов (59.6%), следван от Кирил Петков (58.5%) и Бойко Борисов (55.6%).

Какви са упованията на " Алфа Рисърч " за локалните избори четете
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР