Коалицията от три партии в Исландия се разпадна след като

...
Коалицията от три партии в Исландия се разпадна след като
Коментари Харесай

Управляващата коалиция в Исландия се разпадна заради скандал с бащата на премиера

Коалицията от три партии в Исландия се разпадна откакто центристката партия „ Светло бъдеще” разгласи, че я напуща. В известие в Twitter партията изяснява решението си със загуба на доверие към министър-председателя Бярни Бенедиктсон и обкръжението му.
„ Ръководството на „ Светло бъдеще” реши да приключи съдействието си с държавното управление на Бярни Бенедиктсон. Причината е доста подкопаване на доверието в правителството”, гласи изказването.
Снощи в медиите гръмна скандал към премиера. Стана ясно, че татко му Бенедикт Свейнсон е подписал целесъобразно писмо за освобождение от наказателна отговорност на негов другар, който през 2004 бил приет за отговорен в изнасилването на малолетната му доведена щерка.
Съобщено беше, че Бярни Бенедиктсон и министърът на правораздаването се пробвали да осуетят информация за това писмо да стане публично притежание, съобщи БГНЕС.
В момента в обединението остават Партията на независимостта и партия „ Възраждане”, които разискват създалата се обстановка. Парламентарната съпротива упорства за нови избори.
Предишните избори в Исландия бяха през октомври 2016 и бяха предварителни поради оставката на премиера Сигмундур Гунлейгсон, който се оказа забъркан в абсурда с Панамските документи. Правителството на Бярни Бенедиктсон беше на власт 247 дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР