Коалиционното споразумение е усилие на парламентарните сили, ние в МС

...
Коалиционното споразумение е усилие на парламентарните сили, ние в МС
Коментари Харесай

Денков: Основните противоречия са свързани с приемането на законите в НС

„ Коалиционното съглашение е изпитание на парламентарните сили, ние в Министерски съвет си вършим работата, действаме по всички сложени задания. Основните несъгласия са свързани с приемането на законите в Народно събрание ”. Това разяснява министър председателят Николай Денков пред публицисти.

Той удостовери, че следва лидерска среща, на която ще взе участие и той.

По отношение на военната помощ за Украйна, Денков сподели, че вторият пакет е доста сходен на първия.

„ Изпращането не е еднократен акт – първият пакет беше изпращан с месеци, по този начин ще е и с втория ”, изясни Денков.

За БЕХ Денков сподели, че дивидентът се пресмята, откакто се видят разноските, които би трябвало да създадат сдруженията. „ В случая се появява доста съществено разминаване за неколкостотин милиона лв. – един доклад на БЕХ от януари и по-късно 2 месеца по-късно. В момента се прави инспекция къде са тези средства. Крайният вид на бюджета ще зависи от това, какво ще покаже тази инспекция ”, сподели Денков.

Той разяснява и въглищните централи.

„ Служебното държавно управление не е изпратило публично мнение, няма идея какво да се прави за въглищните централи. В момента се оформя идея какво да се прави, реализирането й минава през подготовка на съответните териториални проекти – какви вложения би трябвало да бъдат направени ”, изясни министър председателят.

„ Реализирането на тази идея минава през териториални проекти за Стара Загора, Перник и Кюстендил, които ще кажат какво да се направи там. В тези проекти няма застрашаване на хората, които работят в Топлоелектрическа централа „ Марица-изток 2 ”. Опитваме се за седмици да създадем това, което не е приготвено с месеци. Притеснителното за второто заплащане по ПВУ е приемането на законите, а някои от тях даже на първо четене не бяха признати в комисии ”, сподели Денков.

„ Оформя се идея какво би трябвало да се направи в областите, където има въглищни централи ”, изясни Денков. Той изясни, че чиновниците в тецовете няма да бъдат съкращавани, само че централите ще бъдат затворени.

Планира се второто заплащане по ПВУ да бъде получено тази година. Може да бъде поискано до края на септември.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР