Коалиционните партньори трябва да излязат с обща кандидатура за шеф

...
Коалиционните партньори трябва да излязат с обща кандидатура за шеф
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Коалицията трябва да бъде опазена, не е моментът за нови избори

Коалиционните сътрудници би трябвало да излязат с обща кандидатура за началник на Българска народна банка, счита депутатът от „ Демократична България “
„ Ще би трябвало да бъде опазена обединението – и то освен до края на годината. Причината е не просто тъй като се тормозим от избори. Но не е моментът за страната да има нови избори, въпреки да не се тормозим от тях, както към този момент показахме. Поради тази причина това, което зависи от „ Демократична България “ – ще създадем всичко допустимо да се държим като зрял сътрудник. Времената са тежки “. Това съобщи пред NOVA депутатът от „ Демократична България “ Ивайло Мирчев, разяснявайки прогнозата на Тошко Йорданов, че обединението няма да издържи до края на годината.

По думите му нападките сред сътрудниците не наподобяват добре в профил. „ Не всички сътрудници се държим по този начин. Някои от нас се пробват да се държат зряло. Но това, което се случи с Българска народна банка е срамно. Важно е кой ще бъде отпред на институцията, само че има доста по-важна тематика – инфлацията и скока на цените. Времето, което отделихме в диспути и публичното внимание, с цел да си приказваме за това какъв бил Каримански и за какво нямаме обща кандидатура – трябваше да го отделим за това да определим кои са енергийно небогати и по какъв начин ще подпомогнем хората. Трябва да се държим като държавници и да реагираме на това нещо “, акцентира той.

„ От самото начало съдружната ни спогодба е когато има предложение то да се разисква и по-късно да се афишира обществено. Нов шеф на Българска народна банка би трябвало да бъде определен, само че този път би трябвало да излезем с единна кандидатура. Върху нея не би трябвало да пада и грам подозрение “, безапелационен е Мирчев.

Той разяснява и обстановката с парите за пътищата. „ Става дума за над 1 милиард лв., които не са насъбрани от в този момент, а още от времето на ръководството на ГЕРБ. Безспорно има свършена работа, част от компаниите са си свършили работата. Това, което Демократична България предлага е доста значимо, само че не се одобри в Правната комисия. Ние предлагаме да платим 100% от парите за лятно и зимно поддържане. От останалата сума 50% плащаме на компаниите, само че в случай че те поемат 6-годишна гаранция за ремонтните действия, които са направили. Останалите 50% се заплащат след деликатен разбор на свършената работа”, изясни той.

Депутатът от Демократична България дефинира обединението като сложна, само че войната и икономическата рецесия са аргументи държавното управление да не подаде оставка.

Ивайло Мирчев беше безапелационен, че РСМ би трябвало да влезе в Европейски Съюз, само че не за сметка на българския интерес. „ Българското малцинство ще бъде най-добре предпазено, когато бъде в Европейски Съюз “, съобщи той.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР