Коалиционните партньори се събраха в сряда по инициатива на премиера

...
Коалиционните партньори се събраха в сряда по инициатива на премиера
Коментари Харесай

Депутат от ВМРО: Не се включихме в надлъгването със субсидиите

Коалиционните сътрудници се събраха в сряда по самодейност на премиера Бойко Борисов в Министерския съвет, с цел да обсъдят дотациите и окончателният им размер след отлагането на законопроекта в пленарната зала предходната седмица.

„ На съдружния съвет дадохме опция за нещо, което трябваше да се случи в самото начало – логичен и стимулиран спор. Това липсваше през цялото време. Българска социалистическа партия желаеха оставката на Владислав Горанов поради сбъркани дотации. Последва настояването за 1 лев дотация от ГЕРБ. Последва анонсът на Движение за права и свободи за 0 лв. дотация и отваряне на вратата за фирмено финансиране. В цялата тази какафония дебатът се загуби”, разяснява депутатът от "Обединени патриоти "/ВМРО Искрен Веселинов пред Нова телевизия.

Според него Вътрешна македонска революционна организация не са се включвали в това надхитряне. „ От самото начало ние декларирахме, че би трябвало да има най-малко, който да е даже идентичен за всички партии, с който да се обезпечи тяхното битие – наеми на клубове, най-малък личен състав и други”, сподели той.

„ Аз съм внесъл предложение в Народното събрание. То е подкрепено и от сътрудниците от Вътрешна македонска революционна организация. Смятаме, че тоталната сума, с която може да се устоя една партия е сред 1,5 млн. и 2 млн. лв., като тук приказваме за планово финансиране, при което да се признават разноските на партията”, разяснява още Веселинов.

Според него е значим междинният разход, а не размера на партията. „ Имаме един размер от работа, който е идентичен за всички партии”, сподели той.

На въпрос дали да вземем за пример в тези разноски би влизало поддържането на телевизия, Веселинов отговори: „ Това не е наложителен разход на една партия. Ние, да вземем за пример, издаваме едно извънредно на ниска цена вестниче, което разпространяваме в 100 000 тираж”, разяснява Веселинов.

„ Ние сме срещу недомисления, прибързания и популистки метод за дебата за дотациите. Важната вест за нас от през вчерашния ден е, че в едномесечен интервал ще се направи обзор на управническата стратегия - какво е свършено до момента и какво следва да се случи”, сподели още депутатът.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР